L'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria acull la jornada Big/Open/Small Data en Salut

  • Press Office
  • September 22nd, 2017
 
Imatge de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Imatge de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

El Saló de Graus Joan Pelechano de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) va acollir dijous passat una jornada titulada Big/Open/Small Data en Salut, destinada a professionals o empreses relacionats amb el món de la salut que vulguen utilitzar les dades per a obtenir beneficis.

Aquests beneficis es poden reflectir en dos aspectes fonamentalment; econòmics quant a estalvi en costos i socials quant a millora de la qualitat de vida dels pacients. La jornada es va estructurar en una xarrada inicial per a centrar el context, per a passar seguidament a dues taules redones; la primera amb responsables sanitaris i la segona amb empreses que proporcionen solucions dins del sector sanitari.

La jornada es va plantejar com un punt de trobada entre proveïdors/consumidors de solucions, organismes públics i acadèmia.

Logo Big DataUn dels camps que, actualment, generen un major nombre de dades és el sanitari. Dades estructurades (dades fisiològiques, dades de tractament, sèries temporals, etc.) i no estructurats (diagnòstics descrits en llenguatge natural) es generen tots els dies en tots els centres sanitaris mundials. Aquestes dades van des del gran (amb les famoses 3 V’s del big data, velocitat, varietat i volum) fins al xicotet (experiments clínics costosos), passant per l'obert (dades que es posen a la disposició de la comunitat científica). D'altra banda, l'evolució i millora dels mètodes analítics ha sigut especialment important en els últims anys. Aquests dos elements condueixen a una explotació de les dades sanitàries amb unes beneficis econòmics i socials contrastats en tots els casos on s'han analitzat.

 

More information: