L’Espai Fuster acull una jornada sobre ‘catàstrofe sanitària i cooperació internacional en temps de crisi (1918-1945)

 
Imatge de L'Espai Fuster, a Sueca.
Imatge de L'Espai Fuster, a Sueca.

El grup d’investigació Sanhisoc/Health in Society, format per investigadors de les universitats de València, Alacant, Sassari i Bergen, i coordinat per J.L. Barona, J. Bernabeu i M.E. Galiana, va promoure una jornada de treball sobre ‘Catàstrofe sanitària i cooperació internacional en temps de crisi. Europa 1918-1945’. La jornada es realitzà a l’Espai Joan Fuster de Sueca.

Les sessions començaren amb una conferència de Ximo Guillem titulada ‘De les fumigacions cianhídriques al DDT’. A les 12, Rafaela Domínguez y Mª José Báguena parlaran de ‘Les relacions entre Espanya i Alemanya en torn a la investigació i producció del sèrum antidiftèric (1918-1945)’. A continuació, Lucia Pozzi analitzà les ‘línies d’investigació actuals del grup di Sassari’. I María Eugènia Galiana i Eva Trescastro intervingué sobre ‘Alimentació, entorn i salut: la salut comunitària en la lluita contra les malalties de la misèria i la pobresa’.

De vesprada, Joan Lloret parlà sobre ‘la lactància artificial: debats i controvèrsies en la premsa espanyola i valenciana 1915-1970’.

Health in Society és un grup de recerca dedicat a la història de la salut pública i la nutrició a l’Europa del segle XX, amb especial atenció al paper de les agències internacionals. Els últims projectes finançats per institucions públiques oficials es van dedicar a Polítiques Sanitàries a Europa del segle XX, Salut Internacional i Transferència de Coneixements Científics, la Salut Espanyola en Context Internacional: Conferències Sanitàries, Societat de les Nacions, Internacional Organisme, Moviments socials i organismes internacionals. Salut espanyola durant el període d'entreguerres (1919-1946).

Els investigadors de Sanhisoc / Health in Society han participat en conferències de l’Associació Europea per a la Història de la Medicina i la Salut (EAHMH), l’Associació Europea d’Història de Ciències Socials (ESSHA), l’Associació Europea de Demografia Històrica, els Tallers de Bergen per a la Història de la Història Salut i Medicina, Societat Espanyola d’Història de la Medicina, Societat Catalana d’Història de la Medicina, Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica. 
 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy