L’historiador Enzo Traverso parla a La Nau de les revolucions del segle XX

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • December 17th, 2017
 
 L’historiador Enzo Traverso.
L’historiador Enzo Traverso.

La Càtedra Cucó, el Centre de Gandia de la i l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València van programar divendres dia 15 de desembre, a La Nau, la conferència ‘Un espectro ronda el pasado: Historizar las revoluciones del siglo XX’, de l'historiador Enzo Traverso.

L’activitat, que tingué lloc a l’Aula Magna, estava emmarcada en el cicle ‘Desembre Europeu’ organitzat per la Universitat de València i que se celebra amb motiu del 30 aniversari del projecte de mobilitat Erasmus Mundus, ara anomenat Erasmus+.

Traverso (Gavi, Piemont, 14 d’octubre de 1957) és un dels més importants historiadors de les idees del segle XX. Catedràtic a la Universitat de Cornell, entre els seus temes de recerca destaquen l’Holocaust nazi i el totalitarisme, així com la relació dels intel·lectuals amb aquests processos històrics que influeixen les discussions polítiques del present. Aquest interés l’ha portat a aprofundir sobre la antinòmia entre història i memòria a partir dels problemes metodològics que planteja la història contemporània i el valor subjectiu del testimoniatge, emmarcat en la diacronia passat-present. En la seua obra és palpable la influència rebuda de l’Escola de Frankfurt. S’especialitza en la filosofia judeoalemana, en el nazisme, l’antisemitisme i en les guerres mundials.