L'Institut Confuci de la Universitat de València celebra el seu 14é aniversari

  • Confucius Institute
  • November 26th, 2021
 

L'Institut Confucio de la Universitat de València (ICUV) ha celebrat aquest divendres, a la Sala de Juntes del Rectorat, el seu 14é aniversari. Han participat, mitjançant una connexió en línia, les dues universitats que propicien aquest centre difusor de la llengua i la cultura xineses a la nostra ciutat. Per part de la Universitat Normal del Nord-est (NENU) han assistit ell seu rector, Liu Yichun; el seu vicerector d'Internacionalització, Han Dongyu; així com la directora xinesa del ICUV, Gao Hongbo. Per part valenciana, l'acte ha sigut presidit per la rectora Mavi Mestre, el vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla; i el director del ICUV, Vicente Andreu

El rector de NENU ha destacat en el seu discurs que aquest Institut Confucio és un dels més representatius del món i que és un orgull per a la seua institució comptar amb el treball de la Universitat de València. Enguany, a més i malgrat la pandèmia, s'ha pogut incrementar el nivell de col·laboració entre tots dos centres d'educació superior i s'han afermat els llaços amb la celebració de la Jornada Turística, entre la ciutat xinesa de Changchun i València. I també amb la celebració d'un concurs de dibuix similar al que celebra el *ICUV des de fa sis anys, amb la figura de Confucio. En el cas xinés, la figura triada ha sigut el rei Jaume I.

Per a la rectora Mestre, el ICUV “segueix el lema que adoptem des del nostre desé aniversari, romandre sempre fidels i atents al servei de la societat. I així seguirem en el futur. Estem convençuts que la cultura és la millor eina perquè els diversos pobles i nacions del món s'entenguen”. El vicerector, Carles Padilla ha destacat “la unió de forces que suposen les dues universitats, i que fa possible que es puguen abordar col·laboracions més intenses que ja s'albiren en el futur”. El director del ICUV, Vicente Andreu, ha manifestat que aquest aniversari “suposa una vertadera fita per al nostre Institut que propicia un permanent diàleg entre totes dues societats, la valenciana i la xinesa, que comparteixen tants llaços. Ens complau que ens consideren com el millor ambaixador de la llengua, la cultura i la societat xineses a València”.

El ICUV va començar els seus treballs acadèmics i culturals en 2007 i, des de llavors, per les seues aules ha passat una xifra d'alumnat superior a 5.000 estudiants. És el centre oficial per als exàmens de nivell de xinés i té la condició de “Model” per la Xina, des de 2015, dels 540 Instituts *Confucio que hi ha disseminats pel món. En 2017 va rebre la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat “per servir de pont d'unió entre les cultures xinesa i valenciana”.

Images gallery