L’Institut Confuci de la Universitat de València organitza un campament d’hivern

  • Confucius Institute
  • March 5th, 2021
 
Universitat Normal de el Nordest (NENU), amb seu a Changchun.
Universitat Normal de el Nordest (NENU), amb seu a Changchun.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), en col·laboració amb la contrapart xinesa, la Universitat Normal de el Nordest (NENU) amb seu a Changchun (capital de la província de Jilin); organitzen el Winter Camp 2021. Aquesta pionera iniciativa, que s'inaugura oficialment el proper dilluns 8 de març, té com a metes la millora de l'aprenentatge de la llengua xinesa per al seu alumnat dels nivells intermedi i avançat. El curs, amb un format 100% en línia, és gratuït per als que ja estan matriculats a l’ICUV. La durada prevista és del 8 al 26 de març.

Compta amb dues parts ben diferenciades en les 40 hores de docència: la meitat aproximadament es realitzen amb el professorat i, la resta, es basen en una revisió de continguts audiovisuals produïts per NENU i dirigits exclusivament a l'alumnat de l'ICUV que els visionarà privadament. Els vídeos s'han d'analitzar per l'alumnat prèviament i, ja a la classe virtual, serà el professorat qui s'encarregue de completar la revisió després dels comentaris dels estudiants. Un dels atractius d'aquest curs, a part de la gratuïtat, és l'obtenció d'un Certificat Oficial d'assistència, emès per les dues universitats, i que tindrà validesa en els dos països, la Xina i Espanya. 

El ICUV, en la seva tasca d'adaptar les seves activitats al format en línia des de fa un any a causa de la situació sanitària, ha decidit reforçar la seva col·laboració estratègica amb NENU. Aquesta universitat xinesa està especialitzada en l'ensenyament i ocupa el lloc 37 del rànquing d’eixe país, i està catalogada com de Primera Classe. Es va establir en 1950 i compta amb un claustre de professorat que suma prop de 1.600 docents que atenen una xifra d'alumnat superior als 27.000 estudiants. Per al director de l'ICUV, Vicente Andreu, “la gran relació que mantenim amb NENU des de 2007 es veu ara ampliada amb aquest tipus d’inicitives a les que seguiran més en breu, com un pròxim campament d'estiu. L'ampliació de les experiències de llengua i cultura xineses per al nostre alumnat és una tasca irrenunciable.”

El ICUV està considerat com 'Institut Confuci Model' per part de la seu central xinesa, ha rebut diversos premis i mencions, entre els quals cal destacar el 2017 la Distinció a l'Mèrit Cultural 9 d'Octubre de la Generalitat i el de ser un dels 20 millors Instituts Confuci d'eixe mateix any, d'entre els 550 que hi ha arreu del món actualment. A l'octubre de 2020 va rebre la medalla col·lectiva de la Policia Local de València, juntament amb les associacions d'empresaris i comerciants xinesos, per la seva "desinteressada actuació durant l'estat d'alarma i davant la manca de material sanitari i EPI com a conseqüència de la pandèmia soferta en ocasió de la COVID 19 ". Així mateix el ICUV edita, des de la seva creació el juliol de 2010, la revista cultural bilingüe espanyol-xinès Institut Confuci l'àmbit de difusió és l'espai iberoamericà.