L’Institut de Drets Humans organitza un seminari sobre l’explotació dels recursos naturals al Sàhara

  • Tarongers Institutes Support Unit
  • January 14th, 2019
 
Paisatge del Sàhara

El professor de Dret Internacional Públic Juan F. Soroeta imparteix, el dimecres 16 de gener, el seminari “Els procediments davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en relació amb l’explotació dels recursos naturals del Sàhara Occidental. Les empreses davant el Dret”.

La conferència, d’accés lliure, se celebra en el marc del programa d’activitats del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional que organitzen l’Institut de Drets Humans i la Facultat de Dret de la Universitat de València. El seminari tindrà lloc a la sala 4-P12 de la Facultat de Dret a les 16.30h.

El professor Soroeta analitzarà les possibles responsabilitats de les empreses que operen en territori ocupat sahrauí, examinant al respecte els últims pronunciaments del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la matèria.

Juan F. Soroeta és professor de dret internacional públic en la Universitat del País Basc. Està considerat un especialista en el conflicte del Sàhara Occidental i en general sobre el dret de lliure determinació dels pobles. És president de l’Institut d’Estudis Internacionals del País Basc Francisco de Vitoria, director dels cursos de drets humans de Sant Sebastià i director de l’AIODH (Associació Internacional per a l’Observació dels Drets Humans).

El programa de màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València, que dirigeixen les professores Cristina García Pascual i Rosario Serra, ha rebut l’Esment d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a Espanya només han obtingut huit màsters d’àmbit jurídic. 

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) ha desenvolupat al llarg de l’any 2018 un ampli programa d’activitats, coincidint amb la celebració del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Creat l’any 2005, l’IDH-UV forma part del projecte Consolider, en el qual participen dotze grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’ Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid.

More information: