L’Institut Français de València organitza ‘La nit de les idees’ a La Nau

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • January 29th, 2020
 
Imagen de la noticia

Aquest dijous, dia 30 de gener, l’Institut Français de València i el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València organitzaran la quarta edició de l’esdeveniment internacional ‘La Nuit des Idées’ (‘La nit de les idees’). L’acte, d’entrada gratuïta, començarà a les 19 hores al Centre Cultural La Nau.

Aquest esdeveniment,  seguit per 41 milions d’internautes,  s’organitza cada any a 70 països i a 5 continents. Enguany dedicarà ‘La nit de les idees’ als avantatges i reptes que implica  “vivre-ensemble” (“viure junts”) en un món cada vegada més divers. Una nit de debat i de reflexió sobre una temàtica: Existeix encara un món feliç?

La nit s’inaugurarà a les 19 hores amb la presència de Marie-Cécile Le Luec, directora de l’Institut Français de València.

A continuació, tindran lloc dues taules redones. El periodista i escriptor Bouziane Ahmed Khodja rebrà dos grans escriptors de la literatura algeriana, Maïssa Bey i Boualem Sansal, el país de la qual viu mutacions sociopolítiques importants. Els acompanyaran en els debats Isabelle Dillmann, periodista, especialista en entrevistes a grans caps d’estat o personalitats internacionals com ara la mare Teresa, el  papa Joan-Pau II o el dalai-lama, entre altres, i Evelio Miñano Martínez, catedràtic de Filologia Francesa al Departament de Filologia  Francesa i Italiana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Celebrant la diversitat d’enfocaments que poden aportar els participants, el lliure pensament i la seua expressió, les taules redones moderades per Bouziane  Khodja abordaran les qüestions sobre el somni d’un humanisme integral i universal, i si l’home fa la seua història.

Les sessions en francès tindran traducció simultània en castellà. Per cloure la nit se servirà un vi d’honor.