L’Institut López Piñero crea una web sobre història de la ciència, la tecnologia i la medicina

  • Press Office
  • September 10th, 2020
 
imatge de la web
imatge de la web

El Institut Interuniversitari López Piñero (IILP) ha posat en marxa ‘Saberes en Acción’, un projecte d'humanitats digitals que oferix una presentació general de les noves tendències en història de la ciència, la tecnologia i la medicina. Encara que l'objectiu és didàctic i divulgatiu, es tracta d'oferir materials sòlidament fonamentats en la investigació històrica que servisquen per a continuar una investigació més detallada en aquests temes.

El professor de la Universitat de València i director de l’IILP, José Ramón Bertomeu, apunta en la presentació que s'aborden una gamma àmplia de disciplines, des de l'Astronomia a la Farmàcia passant per la Història Natural, la Física o la Medicina, de manera que s'aprofundix en les seues transformacions i interaccions. La web es pot visitar ací.

El manual està estructurat en dos parts. En la primera es tracta de presentar cada període històric amb cinc xicotets textos, estructurats al voltant de relats que tenen com a protagonistes a personatges més o menys coneguts, espais de medicina i ciència, instruments i objectes d'història natural, o experiments i controvèrsies dins i fora del món acadèmic. Un total de cinquanta textos, amb imatges, vídeos i bibliografia, que permeten endinsar-se per terrenys sorprenents de la història de la ciència, la tecnologia i la medicina. La segona part és temàtica i, amb una estructura més lliure, que dependrà de cada cas, presentarà una vintena de temes com "Ciència i gènere", "Alimentació i salut", "Ciència i guerra", "Ciència i religió", "Comunicació i divulgació”, "Epidèmies en la història",“Ciència i literatura", entre altres.

More information: