L’Orquestra de València torna al festival ‘Serenates’ amb un concert en clau de jazz

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • July 3rd, 2019
 
Imagen de la noticia

L’Orquestra de València va tornar dimarts, dia 2 de juliol, a participar en el Festival estiuenc ‘Serenates’, que té lloc al Claustre del Centre Cultural La Nau (22:30 hores) i que està organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura. En aquesta ocasió va interpretar un espectacular programa en clau de jazz, establint sinergies amb el XXIII Festival Jazz València, ja que també està programat dins del Festival que organitza el Palau de la Música de València.

D’aquesta manera i amb la direcció de la titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, Beatriz Fernández, es va poder escoltar la cèlebre ‘Rhapsody in blue’ de George Gershwin, que interpretarà el pianista Óscar Oliver, l’obertura ‘An outdoor’ d’Aaron Copland, ‘Girl Crazy’ (Rose) també de Gershwin i l’espectacular Concert per a trompeta núm. 2 d’Arturo Sandoval, que va ser interpretat pel brillant concertista Rubén Simeó. A més, 16 músics joves de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat compartiren faristols amb els professors de l’OV.

Un concert que a més, va tornar a tindre un important vessant social, ja que amb un preu simbòlic de 3 euros, els diners recaptats es destinaran a l’ONG sense ànim de lucre Galgos 112, que treballa amb la finalitat de contribuir al reconeixement dels gossos llebrers i podencs com a animals de companya, enfront de la sobreexplotació i maltractament que pateixen com a gossos de caça.

Al llarg de la trajectòria de l’Orquestra de València en el festival ‘Serenates’, s’han estrenat moltes obres o s’han retrobat després de segles d’oblit en els diversos arxius musicals valencians. A més, molts grups valencians han estrenat artísticament en aquest escenari, perquè el festival s’ha convertit en una bona plataforma per a la promoció i la difusió d’un dels millors i majors béns culturals valencians: la música.