La bandera de l’Orgull oneja de nou al Rectorat en els 50 anys d’Stonewall

  • Office of the Principal
  • June 19th, 2019
 

La Universitat de València ha reposat la bandera multicolor de l’Orgull LGTBI que ahir va ser objecte d’un atac a la seu del Rectorat de la Universitat de València. Aquest mateix matí s’ha interpretat la peça “Lo inevitable”, amb què es commemoren els 50 anys de les protestes d’Stonewall en el marc de la Setmana de l’Orgull LGTBI.

La Plaça Darwin de la Universitat de València, ubicada entre l’edifici del Rectorat i les Facultats d’Infermeria i Podologia i Medicina i Odontologia ha acollit aquest matí la interpretació d’un extracte de l’obra “Lo inevitable”, de la companyia valenciana Dunatacà. La peça aborda la qüestió de la identitat, de com es construeix el gènere en la societat en una conjugació entre dansa i teatre que demà es podrà presenciar davant de la cafeteria del Campus de Burjassot a les 11:00 hores. Més informació a www.uv.es/diversitats.

Aquesta activitat s’emmarca dins de la programació i activitats impulsades des del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, que es sumen al conjunt d’iniciatives i actes organitzats per l’Ajuntament de València i associacions, com ara Lambda, amb motiu de la commemoració del 50 aniversari de les protestes d’Stonewall, en el marc de la Setmana de l’Orgull LGTBI.

A l’acte han assistit la Rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez; la cap d’iniciatives de diversitat, ruth m. mestre; així com altres membres del vicerectorat: Celeste Asensi, directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat; Pilar Rueda, Delegada de la Rectora per a la Sostenibilitat; i Toya Vázquez, cap d’iniciatives de sostenibilitat curricular.

Abans d’iniciar-se l’actuació, la Rectora de la Universitat de València ha donat la benvinguda a aquest acte d’aniversari i ha animat a la comunitat universitària a exercir la seua llibertat, a ser una universitat pública i diversa, com som, i a reivindicar-ho en aquesta setmana de l’Orgull.

A més a més, la Rectora, junt a la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, han condemnat l’atac ahir a la bandera de l’Orgull LGTBI que onejava a la façana de l’edifici del Rectorat i que va ser tallada en un atac que ha estat considerat per la Rectora contra la llibertat i la diversitat.

D’aquesta manera, la Universitat ha reposat aquesta bandera multicolor amb les franges roja, taronja, groga, verda, blava i violeta que representa, des de fa més de quatre dècades, la diversitat en la comunitat LGTBI i és un símbol de l’orgull lèsbic, gai bisexual, trans i intersexual.