La Biblioteca Històrica celebra el Dia del Llibre Valencià amb una lectura d’Enric Valor

  • Press Office
  • November 16th, 2022
 
Detall del cartell de la iniciativa.
Detall del cartell de la iniciativa.

La Biblioteca Històrica de la Universitat de València ha commemorat aquest dimarts el Dia del Llibre Valencià amb l’activitat «Llegim rondalles! Lectura continuada de les ‘Rondalles valencianes’, d’Enric Valor». La Biblioteca Històrica ha organitzat aquesta iniciativa amb l’objectiu d’apropar el patrimoni bibliogràfic de la Universitat a tota la societat i promoure el coneixement de la llengua i la cultura valencianes.

Després d’haver dedicat el Dia del Llibre Valencià a ‘Tirant lo Blanc’, de Joanot Martorell, ‘Vita Christi’, d’Isabel de Villena; i ‘Matèria de Bretanya’, de Carmelina Sánchez-Cutillas, l’autor seleccionat aquest any ha estat Enric Valor i Vives.

‘Llegim rondalles!’ reunirà a la sala Duc de Calàbria més d’un centenar de persones per donar veu als personatges del folklore valencià immortalitzats per la ploma d’Enric Valor. Amb aquesta iniciativa, la Biblioteca Històrica contribueix al reconeixement de la tasca inestimable escomesa per l'escriptor. A l’acte estaran presents el fill i altres membres de la família d’Enric Valor.

Al llarg del dia es podrà visitar la microexposició ‘Rondalles i rondallistes a la Biblioteca Històrica’. La mostra recull peces com l’obra ‘Rondàlla de rondàlles…’, de Lluís Galiana i Cervera (València, 1768), ‘Aplech de rondayes mallorquines’. d’Antoni Maria Alcover (Mallorca, 1904), o els tres volums de la primera edició de les ‘Rondalles valencianes’, d’Enric Valor que conserva la biblioteca amb dedicatòria autògrafa.

Durant la jornada la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València interpretarà una selecció de peces típiques de la música tradicional valenciana.

Aquesta lectura al singular escenari de la sala Duc de Calàbria torna a ser, per a totes les persones participants, una experiència estimulant i satisfactòria, una ocasió per a gaudir de les obres llegides en un ambient històric impregnat de personalitat pròpia.

Totes les activitats seran d’accés lliure i gratuït i tindran lloc aquest dimecres 16 de novembre a la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica (Centre Cultural La Nau), des de les 10 fins a les 20 hores.