La Càtedra Bretxa Digital de Gènere UV-GVA organitza les IV Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

  • Web and Marketing Unit
  • Cristina Soriano Cabellos
  • March 22nd, 2023
 
Cartell IV Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

El Parc Científic de la UV serà l'escenari d'aquesta trobada, que se celebrarà el 30 de març amb la intenció de visibilitzar la Bretxa Digital de Gènere a la Comunitat Valenciana i reduir les diferències d'accés, formació i ocupació pel que fa a l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació (Tics) entre homes i dones.

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere signada entre la Universitat de València (UV) i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsa anualment unes jornades per a analitzar detalladament les situacions en les quals emergeix la bretxa digital de gènere en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Aquesta trobada té com a objectiu examinar la desigualtat que existeix entre homes i dones pel que fa a l'accés, educació i coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació (Tics), unes diferències per raó de sexe que llastren a una part de la població que manca de les habilitats informàtiques o navegadores bàsiques tan necessàries en l'actualitat.

En l'edició d'enguany, les IV Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital se celebraran el proper dijous 30 de març, a partir de les 10:00 hores. Serà possible presenciar l'acte en directe des de l'auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València, o bé des del canal de YouTube de la Càtedra (des de les 10:30 hores).

La jornada arrancarà amb la presentació institucional a càrrec d'Helena Rausell, vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la Universitat de València, i Mariam Campello Moreno, secretària Autonòmica d'Universitats i Recerca de la Consellera d'Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Anabel Forte, directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, oferirà la síntesi dels resultats obtinguts en 2022.

A continuació, tindrà lloc la ponència principal a càrrec de Cristina Aranda Gutiérrez, consultora d'Innovació, Digitalització i Intel·ligència Artificial (IA) i cofundadora de Mujeres Tech, una associació sense ànim de lucre que té per objectiu promoure iniciatives perquè hi haja moltes més dones en diferents llocs en el sector digital. En l'actualitat, Aranda és la directora del Clúster d'Humanitats digitals i tecnologies del llenguatge en espanyol de la Comunitat de Madrid i membre del Consell Consultiu del PERTE de la Nova Economia de la Llengua del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

La jornada finalitzarà amb una taula redona, en la qual participaran professores dels Departaments de Didàctica de la Universitat de València, la Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant, així com docents de secundària i d'educació primària. Aquesta taula redona girarà entorn de la importància de portar la tecnologia a l'aula des d'una perspectiva de gènere, i com l'Educació juga un paper clau per a ajudar a tancar la Bretxa Digital de Gènere.

Aquestes Jornades formen part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), signada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Ciència, Universitats i Societat Digital. En el marc de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Unitat d’Igualtat.

File in: Càtedres , Igualtat