La Càtedra d’Economia Feminista organitza a La Nau una xarrada sobre les cures en l’era neoliberal

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • May 15th, 2018
 
L'activista Marta Malo, la primera per l'esquerra, en una manifestació.
L'activista Marta Malo, la primera per l'esquerra, en una manifestació.

L’activista Marta Malo va oferir la conferència ‘De la (im)possibilitat de les cures en l’era neoliberal’, aquest dilluns, 14 de maig al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Aules Seminari).

La intervenció de Marta Malo ev va centrar a fer una lectura política de la crisi de les cures dins les lògiques neoliberals en un model socieconòmic que ens pensa com a subjectes autònoms i individuals i invisibilitza i col·loca en un segon pla les cures.

Marta Malo és traductora, investigadora i activista. Des de la seua experiència en Precarias a la Deriva i en el conjunt de converses que van portar al llibre "Nociones Comunes. Ensayos y experiencias entre investigación y militancia", ha estat involucrada en diferents iniciatives col·lectives d’investigació militant, intentant no perdre el fil de l’ètica en la producció teòrica: activant comunitats, combatent les desigualtats, retornant al comú. La transformació de les cures en el context neoliberal és una de les seues preocupacions principals.

Sobre el Cicle Fem Economia Feminista a La Nau

Des de la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València pretenen impulsar un espai on es compartisquen i discutisquen posicions que, des de l’economia feminista, insisteixen en la necessitat d’un canvi de mirada que permeta transformar un model socioeconòmic generador de desigualtat i de patiment.

Un canvi de mirada que partisca del reconeixement de la nostra vulnerabilitat, interdependència i del desig intempestiu de posar la vida al centre. Una aposta per la sostenibilitat de la vida que requereix visibilitzar la infravaloració del treball domèstic i de les cures, la subordinació a l’esfera productiva, els hàbits de consum i la depredació dels recursos naturals…