La Càtedra d'empresa i Humanisme organitza un programa d'alfabetització financera

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • November 11st, 2017
 
La Càtedra d'empresa i Humanisme organitza un programa d'alfabetització financera
D’esquerra a dreta: Sergio Gallego, director de l'oficina de Paiporta de Caixa Popular; Ángel Morales , cap d’iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial; Eva Sanz, alcaldessa de Benetússer; i el consultor financer Sergio Camisón.

Aquest seminari, que es va celebrar a Benetússer el divendres 10 de novembre, pretén augmentar les competències dels assistents a l'hora d'administrar les seues finances personals i ajudar-los a enfrontar els reptes que es presenten en la presa de decisions financeres. Els interessats tenen una segona oportunitat d'assistir a aquest programa el dimecres 15 de novembre a l'Eliana.

L'Ajuntament de Benetússer va acollir, el divendres 10 de novembre, el programa d'alfabetització financera “Aprèn a canviar la teua forma de pensar sobre els diners, l'estalvi i la inversió”. Van inaugurar la jornada l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz; el cap d’iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Ángel Morales; representants de la Càtedra d'empresa i Humanisme; i el director de l'oficina de Paiporta de Caixa Popular, Sergio Gallego.

El consultor financer Sergio Camisón va oferir una conferència destinada específicament a joves i escolars. A través de la seua xarrada i el posterior debat, Camisón va analitzar les claus perquè els joves afronten les seues futures finances i inversions de forma responsable. Sergio Camisón és llicenciat en Administració i direcció d'empreses i màster en Finances. Té una dilatada experiència professional en el món de la consultoria financera que ha desenvolupat, entre altres entitats, en la signatura financera DeGiro a Amsterdam (Holanda) com a membre de l'equip de gestió de riscos i en Globalcaja com a adjunt a gestió de riscos i tresoreria. Compta amb les màximes acreditacions exigides en el món financer, com són el títol de FRM (Certified Financial Risk Manager), el títol CEFA (Certified European Financial Analyst) i el títol CIIA (Certified International Investment Analyst).

El director de la Càtedra d'empresa i Humanisme, Tomás González (Departament d'Adreça d'empreses “Juan José Renau Piqueras”, UV), ha explicat que la joventut és “eixa etapa meravellosa de la vida en la qual un se sent lliure d'angoixes econòmiques, però aquesta etapa acaba i després d'ella, el jove que no estiga preparat per a afrontar els reptes de l'economia moderna patirà problemes per a trobar ocupació, per a augmentar els seus ingressos, per a controlar les seues despeses, per a estalviar, etc.” Per tot açò, aquesta jornada persegueix que els estudiants comprenguen els conceptes financers bàsics, reconeguen els senyals de riscos financers, aprenguen a organitzar i controlar els seus ingressos i despeses… a més, s’ha treballat per a mostrar-los “les actituds apropiades que han d'interioritzar per a entrar en la vida adulta com a consumidors i inversors responsables i competents”, ha assenyalat Tomás González.

La Càtedra d'empresa i Humanisme de la Universitat de València ha engegat aquest cicle, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i Caixa Popular, amb la intenció de contribuir a pal·liar el feble coneixement financer dels ciutadans valencians. A través de la Unitat de Suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial aquest programa es desenvoluparà en diverses localitats de l'àrea metropolitana de la ciutat de València. Després de Benetússer (Horta Sud) la pròxima cita és a l'Eliana (Camp de Túria) el dimecres 15 de novembre, les pròximes destinacions seran Quart de Poblet (Horta Oest) i Alboraia (Horta Nord).