La Càtedra de Cultura Territorial presenta l'informe ‘Evolució i Situació Territorial de la Comunitat Valenciana’

 

Aquest divendres 23 de novembre la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història acull aquesta jornada organitzada per la Càtedra de Cultura territorial i el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV. L'escenari territorial de la Comunitat Valenciana s'analitzarà a través de vuit conferències centrades en la vertebració, l'accessibilitat, sostenibilitat i custòdia del territori.

Inauguraran el simposi, divendres a les 9 hores, Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat; Josep Montesinos, degà de la Facultat de Geografia i Història; José Luis Ferrando, secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori; i Joaquín Farinós, director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana.

En la jornada es presentaran els resultats dels treballs realitzats per diversos experts de les universitats valencianes, professionals i responsables d'organitzacions vinculades amb el territori, sobre qüestions relatives a la qualitat, l'estructuració i el govern territorials. També s'analitzaran les tendències i els canvis que s'han produït en els últims anys i les perspectives de futur per al territori valencià.

Les vuit conferències programades se succeiran en dues sessions, de matí i vesprada, totes elles amb el territori com a nucli comú. Els professors i investigadors del IIDL-UV Javier Esparcia, Luis del Romero i Jaime Escribano se centraran en el paper dels espais rurals i la cooperació urbano-rural en l'articulació del territori valencià. Eduardo García de Leonardo (Dret Administratiu i Processal de la UV) oferirà una anàlisi de l'evolució de la producció legislativa en relació amb el desenvolupament territorial sostenible. Els professors Juan Ramón Gallego i Josep Vicent Pitxer (Economia Aplicada UV) tractaran la base territorial del desenvolupament econòmic a la Comunitat Valenciana. I la professora Carmen Zornoza (Geografia UV) i Enrique Peiró (Càtedra Cultura Territorial) s'ocuparan de l'evolució i canvis en el sòl urbà, urbanitzable i no urbanitzable, a la Comunitat Valenciana. També oferirà una conferència el professor Enrique Antequera, de la Universitat Politècnica, que tractarà l'accessibilitat i connectivitat del territori valencià; i participaran com a ponents representants de l'empresa Cercle i de l'organització sense ànim de lucre Avinença, ambdues especialitzades en vertebració i custòdia del territori.

Aquestes jornades s'inscriuen en el marc d'actuació de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana, fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Aquesta càtedra naix amb vocació de ser un vincle entre el món acadèmic, el polític i el ciutadà, constituint l'espai de referència per a anàlisi, recerca i difusió dels aspectes i temes relacionats amb el territori.

 

More information:

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy