La Càtedra Divina Pastora de la Universitat participa en el Congrés Europeu d’Activitat Física Adaptada

 
D'esquerra a dreta: José Campos, Miquel Àngel Pans, Miguel Ángel Torregrosa i Joan Úbeda.
D'esquerra a dreta: José Campos, Miquel Àngel Pans, Miguel Ángel Torregrosa i Joan Úbeda.

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València ha estat present en el Congrés Europeu d’Activitat Física Adaptada (EUCAPA), celebrat del 3 al 5 de juliol a la Universitat de Worcester (Regne Unit). Els investigadors Joan Úbeda i Miquel Àngel Pans van presentar el treball ‘Activitat física de l’estudiantat amb discapacitat física de les universitats espanyoles’. També van assistir el director de la Càtedra, José Campos, i el responsable del programa d’esport adaptat del Servei d’Educació Física i Esports, Miguel Ángel Torregrosa.

El Congrés Europeu d’Activitat Física Adaptada (EUCAPA) és una conferència acadèmica que explora com l’activitat física, l’esport i la recreació poden millorar la salut, proporcionar competències i obrir vies d’oportunitat per a les persones amb discapacitat. EUCAPA es duu a terme sota l’auspici de la Federació Europea d’Activitat Física Adaptada (EUFAPA), com a membre de la Federació Internacional d’Activitat Física Adaptada (IFAPA).

Durant el desenvolupament del congrés es van abordar diferents temàtiques, distribuïdes al llarg dels tres dies: Activitat Física i Esport Adaptat; Educació Física Inclusiva; i Salut i Rehabilitació.

José Campos, director de la Càtedra, i Miguel Ángel Torregrosa, responsable del programa d’esport adaptat del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, van estar presents en el congrés i van compartir experiències i inquietuds amb els quasi 150 delegats que van acudir a l’esdeveniment.

Per la seua banda, Joan Úbeda, ex investigador no doctor de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València, i Miquel Àngel Pans, tots dos vinculats a la Unitat de Teoria i Pedagogia de l’Activitat Física i l’Esport (UTPAFIDE) de la Universitat de València, com a Personal Investigador en Formació, van presentar el treball ‘Activitat física de l’estudiantat amb discapacitat física de les universitats espanyoles’.

La pròxima edició d’EUCAPA serà el 2020 i tindrà lloc a la Comunitat Valenciana.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy