La Coral Allegro ONCE de València proposa una nit de rock en Serenates

 

'Benvinguts' o 'Santa Lucía' de Miguel Ríos, 'With or without you' de U2, 'Insurección' de Manolo García o 'Livin’on a prayer' de Bon Jovi van ser alguns dels temes que va interpretar la Coral Allegro ONCE València dijous, dia 4 de juliol, en el festival Serenates, organitzat conjuntament per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura fins al pròxim 7 de juliol.

El concert va ser l’últim que es va celebrar al Claustre de La Nau. A partir del divendres 5 i fins al diumenge 7, els concerts tindran lloc a la plaça del Patriarca.

La coral va estar dirigida per Christian Garcia i acompanyada per Gabriel Gorce (guitarra), Manolo Mata (baix), Paco Mediana (saxo), Charli Pérez (bateria) i Arcadi Valiente (piano).

Els orígens de la Coral Allegro ONCE València es remunten a 1982 quan l’Organización Española de Ciegos a València fundava un grup coral dins de l’Escola Ntra. Sra. dels Socors (centre d’educació especial per a infants cecs o amb discapacitat visual). Dirigida per Juli Hurtado Llopis, la coral participava aquell mateix any en el concurs de nadales organitzat per UNICEF.

L’any 1988 el grup es va obrir a altres joves no afiliats i adopta el nom de Coral Allegro ONCE València. En 1993 guanyen el primer premi del Festival de Benidorm, guardó que els va impulsar i va afavorir la seua participació en actes nacionals i internacionals, entre altres: les Europeades organitzades a França (Lobourne 1989 i Rennes 1991) i Dinamarca (Horsens 1993); el Festival de Música Jove a Gaia (Portugal, 1990); Europa Cantat (Kaposvár-Hongria, 1996); actuació amb ‘Els 3 tenors’ al Camp Nou de Barcelona i la investidura del president del Parlament Europeu a Estrasburg en 1997; Expo 98 de Lisboa, Campionat Mundial d’Esports per a cecs i discapacitats visuals, Madrid 1998, entre altres participacions, i més recentment, en 2016 actuen en el Dia Europeu de la Discapacitat a Brussel·les, on van tenir l’oportunitat d’oferir un concert per a més de200 representants del món de la discapacitat i membres del Consell Europeu, ja que la Coral Allegro és considerada com a exemple dins de l’àmbit sociocultural i inclusiu i com a tal està descrita en la publicació de les Nacions Unides ‘Music as a Global Resource Compendium: Solutions for Social and Economic Issues’. A més, la Coral Allegro ONCE València ha registrat 7 discos, entre els quals es troba ‘AllegRock’, l’últim treball que presentaran aquest dijous.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy