La Coral Allegro ONCE de València proposa una nit de rock en Serenates

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • July 5th, 2019
 
Imagen de la noticia

'Benvinguts' o 'Santa Lucía' de Miguel Ríos, 'With or without you' de U2, 'Insurección' de Manolo García o 'Livin’on a prayer' de Bon Jovi van ser alguns dels temes que va interpretar la Coral Allegro ONCE València dijous, dia 4 de juliol, en el festival Serenates, organitzat conjuntament per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura fins al pròxim 7 de juliol.

El concert va ser l’últim que es va celebrar al Claustre de La Nau. A partir del divendres 5 i fins al diumenge 7, els concerts tindran lloc a la plaça del Patriarca.

La coral va estar dirigida per Christian Garcia i acompanyada per Gabriel Gorce (guitarra), Manolo Mata (baix), Paco Mediana (saxo), Charli Pérez (bateria) i Arcadi Valiente (piano).

Els orígens de la Coral Allegro ONCE València es remunten a 1982 quan l’Organización Española de Ciegos a València fundava un grup coral dins de l’Escola Ntra. Sra. dels Socors (centre d’educació especial per a infants cecs o amb discapacitat visual). Dirigida per Juli Hurtado Llopis, la coral participava aquell mateix any en el concurs de nadales organitzat per UNICEF.

L’any 1988 el grup es va obrir a altres joves no afiliats i adopta el nom de Coral Allegro ONCE València. En 1993 guanyen el primer premi del Festival de Benidorm, guardó que els va impulsar i va afavorir la seua participació en actes nacionals i internacionals, entre altres: les Europeades organitzades a França (Lobourne 1989 i Rennes 1991) i Dinamarca (Horsens 1993); el Festival de Música Jove a Gaia (Portugal, 1990); Europa Cantat (Kaposvár-Hongria, 1996); actuació amb ‘Els 3 tenors’ al Camp Nou de Barcelona i la investidura del president del Parlament Europeu a Estrasburg en 1997; Expo 98 de Lisboa, Campionat Mundial d’Esports per a cecs i discapacitats visuals, Madrid 1998, entre altres participacions, i més recentment, en 2016 actuen en el Dia Europeu de la Discapacitat a Brussel·les, on van tenir l’oportunitat d’oferir un concert per a més de200 representants del món de la discapacitat i membres del Consell Europeu, ja que la Coral Allegro és considerada com a exemple dins de l’àmbit sociocultural i inclusiu i com a tal està descrita en la publicació de les Nacions Unides ‘Music as a Global Resource Compendium: Solutions for Social and Economic Issues’. A més, la Coral Allegro ONCE València ha registrat 7 discos, entre els quals es troba ‘AllegRock’, l’últim treball que presentaran aquest dijous.