La directora del Levante-EMV, Lydia del Canto inaugura la programació anual de Claustre Obert

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • January 15th, 2019
 
Lydia del Canto.
Lydia del Canto.

La directora del diari Levante-EMV, Lydia del Canto, inaugurà la programació de Claustre Obert d’enguany amb la conferència ‘Transformar la societat. El paper dels mitjans de comunicació’, dilluns, dia 14 de gener, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. La periodista va ser presentada per la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre.

La programació de Claustre Obert, que ha sigut elaborada conjuntament pels equips del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i el diari Levante-EMV, dedicarà una atenció especial el mes de febrer a les jornades ‘La societat valenciana en transformació’ amb motiu de la presentació d’un llibre homònim. S’hi analitzaran els canvis sociodemogràfics en migracions o urbanització (5 de febrer); el model econòmic, l’estructura laboral i la crisi ecològica (7 de febrer); les transformacions en comunicació i acció política (19 de febrer); i l’estat del benestar amb qüestions com els serveis socials, la salut, l’educació o la justícia (21 de febrer).

En aquestes jornades intervindran tant els autors del treball editorial com altres especialistes, en una llista que inclou el mateix Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Rafael Castelló, Albert Moncusí, Joan Romero, Julia Salom, Andrés Pedreño, Jorge Olcina, Pedro Viguer i molts més.

També al febrer, dilluns dia 11, es dedicarà una sessió a la Ciència de Dades, titulació de grau recentment incorporada a l’oferta de la Universitat de València i que ha tingut un gran acolliment.

Coincidint amb la festa de les Falles, durant el mes de març es dedicarà una sessió als llibrets (11 de març) i durant tot el mes estarà oberta al públic una exposició sobre aquestes publicacions falleres de gran tradició i singularitat al Centre Cultural La Nau.

A l’abril, dilluns 8, els professors Azagra i Goerlich impartiran una conferència amb el títol ‘València rica, València pobra’. Les cites de maig i juny estaran marcades per les convocatòries electorals del 26 de maig. Hi haurà un debat previ als comicis, el  dia 13 de maig, i un altre de posterior, el dia 3 de juny, en el qual participaran especialistes tant de la universitat com del diari, entre altres ponents.

Claustre Obert continuarà la seua programació a l’octubre, dilluns 14, amb una anàlisi de les noves mobilitats urbanes, amb fenòmens com els patinets elèctrics, la generalització de l’ús de la bicicleta i les restriccions al trànsit privat. Al novembre, la sessió de dilluns 11 estarà dedicada al present i el futur dels drets dels animals i, al desembre, conclourà la programació de Claustre Obert amb l’anàlisi del futur de les pensions per part d’especialistes en la matèria dilluns dia 9.

Claustre Obert és un espai de trobada i debat destinat a analitzar la realitat social i econòmica, amb vocació plural i oberta. Una iniciativa del Vicerectorat de Cultura i Esport que va nàixer al novembre de 2011 en col·laboració amb el diari El País, i que al juny de 2016 es va reprendre amb el Levante-EMV per examinar temes i problemàtiques actuals. Les activitats, totes d’entrada lliure i gratuïta, tindran lloc el segon dilluns de cada mes entre els mesos de gener i desembre, al Centre Cultural La Nau.