La Facultat d’Economia acull el III Taller sobre l’Economia Valenciana

  • Press Office
  • October 18th, 2018
 
Participants en la inauguració, a la Facultat d’Economia.
Participants en la inauguració, a la Facultat d’Economia.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, i el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, han inaugurat hui el III Workshop d’Economia Valenciana, organitzat per la Fundació Nexe, la Universitat de València i la Càtedra d'Economia Valenciana de la Universitat Politècnica.

L’objectiu del Workshop és aportar un enfocament territorial a l’estudi dels problemes de l’economia valenciana i posar en comú les propostes per a millorar-la, així com fomentar el debat en un fòrum plural i obert als investigadors, estudiants, empresaris i professionals de l’àmbit de l’economia d’empresa que cerquen intercanviar idees, experiències, opinions…, així com resultats de les seues pròpies recerques. Per a açò, s’han arreplegat una vintena de comunicacions que seran presentades i posades en comú demà, directament pels seus autors, en sessions paral·leles en la universitat. Totes les presentacions, estan obertes a la participació.

Entre els temes que s’han analitzat destaquen alguns com és la desigualtat regional a Espanya o el retard relatiu que ha experimentat l’economia valenciana en relació a l’economia espanyola en l’últim mig segle. A més, s’han arreplegat comunicacions sobre l’evolució de la despesa familiar a la Comunitat Valenciana, el reglament general de protecció de dades en l’ètica de les pimes, l’atenció pública a la dependència, l’emprenedoria agrària, la influència de les multinacionals en els districtes industrials o clústers, el canvi de model productiu necessari per a impulsar el creixement econòmic o la integració del turisme en el Parc Natural del Túria, entre uns altres.

Les comunicacions i els resums en els quals els autors aporten anàlisis i noves idees o “receptes” per a millorar la competitivitat territorial de la Comunitat Valenciana, estaran accessibles matí en la web de la Fundació Nexe, en el següent enllaç: http://www.fundacionexe.org

Sessions monogràfiques

Durant la vesprada de demà dijous, està prevista la celebració de dues sessions monogràfiques que, sota els títols “Repensant els clústers: teoria i Pràctica” i “Gestió i regulació de l’activitat turística a la Comunitat Valenciana”, analitzaran, en taules redones, tots dos temes d’actualitat amb l’objectiu d'extraure conclusions útils i conèixer les opinions d'experts acadèmics, d’empresaris, de polítics i de periodistes.

El divendres a la vesprada se celebraran dues noves sessions monogràfiques sobre com atendre les necessitats específiques dels sectors productius innovadors o com engegar algunes pràctiques empresarials d'èxit.

Premis

El workshop es clausura divendres amb el lliurament dels Premis Caixa Popular a les millors recerques en economia valenciana, reconeixements que compleixen la seua tercera edició.

La trobada, després de les passades edicions a València i a Castelló, congregarà a tothom acadèmic, econòmic, empresarial i polític i té com a finalitat visibitlizar les necessitats de l'empresa valenciana, així com alguns dels seus millors casos d'èxit en el marc d'una economia oberta, tecnològica i sostenible.

 

More information: