La Facultat de Dret acull el X Encontre Internacional del CONPEDI

  • Office of the Principal
  • September 4th, 2019
 
La Facultat de Dret acull el X encontre internacional del CONPEDI

Més de 400 professionals del Dret brasilers participen a l’encontre internacional del CONPEDI que tractarà la crisi de l’Estat Social i que ha comptat amb la participació del senador Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Política de la UV en la conferència inaugural esdevinguda al Paranimf de La Nau.

La Facultat de Dret de la Universitat de València acull des del dimecres 4 i fins el divendres 6 de setembre el dècim encontre del Conselho Nacional de Pesquisa e pos-Graduaçao em Direito (CONPEDI) que tindrà, com a eix del debat, la crisi de l’Estat Social.

El CONPEDI és la societat científica de Dret de Brasil, organitzada a través d’una associació civil amb personalitat jurídica de dret privat i fins no lucratius que fomenta i promou els estudis jurídics i el desenvolupament d’Estudis de postgrau de Dret en Brasil.

L’inici d’aquests encontres es retrotrau a l’any 1989 però no és fins el 2014 quan, mitjançant la col·laboració amb institucions internacionals d’ensenyament superior, van començar a realitzar-los al continent americà i europeu, en ciutats con Barcelona, Montevideo i Baltimore, entre d’altres.

El dimecres per la vesprada el paranimf de l’edifici històric de La Nau va acollir l’acte inaugural del X encontre internacional del CONPEDI que va estar presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre,que va estar acompanyada pel Vicepresident Segon del Consell i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez; pel degà de la Facultat de Dret, Javier Palao; i pel professor de la Universidade Federal De Santa Catarina, Orides Mezzaroba, qui va ser l’encarregat de presentar el senador Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Política de la UV, encarregat de pronunciar la conferència inaugural amb el títol “Per què l’Estat Social va deixar de ser una màquina d’inclusió efectiva?”

El dijous i el divendres la Facultat de Dret acollirà els panells i les taules rodones on està previst que participen més de 400 congressistes brasilers amb els quals col·laboraran vora cinquanta professors de la UV. A més, en el sí d’aquest congrés també es celebrarà un encontre entre la direcció del CONPEDI i els directors dels màsters del Campus de Tarongers per tal d’establir lligams amb els estudis de postgrau al Brasil.