La Facultat de Magisteri acull el XXIX Congrés Internacional Creadores en l’Educació Literària i Intercultural

  • Office of the Principal
  • July 18th, 2019
 

El congrés compta amb més de 300 propostes d’investigadors i investigadores de més de 200 universitats de tot el món, on s’analitza el lloc que ocupen les figures femenines als llibres de text i manuals i les aportacions que realitzaren als diferents camps artístics.

La Facultat de Magisteri acull des del dia de hui i fins al dissabte 20 la XXIX edició del Congrés Internacional Creadores en l’Educació Literària i Intercultural. Un congrés organitzat per l’Associació d’Estudis de Gènere i Sexualitats (AEGS) i el Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València, amb la col·laboració econòmica de la Facultat de Magisteri, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, la Facultat de Ciències Socials i el Departament de Filologia Espanyola (Unitat Docent de Literatura). A més, ha comptat amb la col·laboració de set entitats.

El congrés  estudia com al llarg de la història les dones han sigut menystingudes i/o invisibilitzades en les diferents disciplines artístiques, les quals tot i el seu treball, inclús èxit, han sigut eliminades o omeses als manuals i als llibres de text, i que com a conseqüència no s’estudien a l’escola. D’aquesta manera, la finalitat del mateix és fer una anàlisi i revisió de com es plasma el paper de les dones als manuals i llibres de text per tal de situar i reconèixer les figures femenines tal com mereixen per les seues aportacions a les diferents disciplines artístiques.

L’organització ha rebut més de 300 propostes d’investigadors i investigadores, de més de 200 universitats de 24 països de tot el món, especialment d’Estats Units, Espanya, Mèxic, Canadà, Colombia, França, Brasil, entre d’altres.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; del degà de la Facultat de Magisteri, Óscar Barberà; i la presidenta del Comitè Organitzador del Congrés Elia Saneleuterio.

La rectora ha assenyalat en la seua intervenció que “la temàtica d’aquest congrés és innovadora per les metodologies d’aprenentatge que es van a tractar aquests dies i per la tasca de visualitzar a les dones que també en l’àmbit de la literatura i de l’art han sigut històricament invisibilitzades”.  A més, també ha remarcat que aquesta activitat se suma a la trajectòria de la Universitat de València i la defensa dels valors d’igualtat de gènere i d’apoderament a la dona i fer-la visible.

Images gallery