La feminista Jo Freeman inaugura a La Nau la programació de l’Escola  Europea Lluís Vives d’aquest curs

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • January 31st, 2018
 
Jo Freeman.
Jo Freeman.

La feminista nord-americana Jo Freeman inaugurà la programació del 2018 de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives amb la conferència ‘Waves of protest: social movements and feminism’, dimarts 30 de gener, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Entre els ponents dels pròxims mesos també hi haurà l’exministra de cultura Carmen Calvo, la jurista Teresa Freixes i els filòsofs Javier Echevarría i Daniel Innerarity. Totes les conferències, d’entrada lliure, seran a les 19 hores.

Jo Freeman, a més de feminista, és politòloga, escriptora i advocada. A partir dels seus anys d’estudiant a la Universitat de Califòrnia en la dècada de 1960, va estar activament involucrada en el moviment pels drets civils, primer en favor de les persones afroamericanes, i després en nom de les dones. La seua militància en pro dels drets civils a Califòrnia, Alabama i Mississipí la va portar a la presó en alguna ocasió i a ser objectiu dels esquadrons de la mort.

Freeman és una de les primeres organitzadores del moviment d’alliberament de les dones i autora d’importants  articles feministes i sobre moviments socials. Algunes de les seues obres més importants són La tiranía de la falta de estructuras i La feminista académica, que estan traduïdes a diferents idiomes.

La conferència de Jo Freeman, que disposarà d’una traducció simultània, estarà presentada per la catedràtica de la Universitat de València, Capitolina Díaz, especialitzada en sociologia del gènere.

El filòsof Javier Echevarría parlarà sobre tecnocultura i innovació el  dia 20 de febrer, i Daniel Innerarity participarà el 27 de febrer amb una conferència sobre l’estat de la democràcia a Europa. Al març, la jurista Teresa Freixes (dia 8) exposarà a l’Escola una ponència sobre ‘El principio de subsidiarietat de la Unió  Europea’ i l’exministra Carmen Calvo (dia 22) impartirà la conferència ‘La igualtat, tron de la democràcia’.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.