La formació de postgrau, clau en la inserció de la doble titulació en Dret i Ciències Polítiques

  • UV General Foundation
  • February 8th, 2022
 

Segons es desprén de l’últim Estudi d’Inserció Laboral de Graus de la Universitat de València, realitzat per UVocupació, la formació posterior en finalitzar la doble titulació en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública esdevé un dels pilars fonamentals per a la inserció laboral dels egressats i les egressades, aconseguint una taxa d’ocupació del 92,3% a dos anys d’acabar la carrera.

Més del 88% dels graduats i les graduades en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública continua formant-se en finalitzar la doble titulació. D’aquest percentatge, més del 70% va realitzar un màster oficial i més del 45% va preparar oposicions. “Això influeix prou en la taxa d’activitat laboral del doble grau, que és del 54,8%, la més baixa de la Universitat, la qual cosa es tradueix en què pràcticament la meitat de les persones titulades no es troben en cerca activa d’ocupació perquè continuen formant-se o preparant oposicions”, expliquen des de l’Àrea d’Estudis d’UVocupació.

Aquesta formació especialitzada, en canvi, acaba per esdevindre una de les claus per a arribar a una alta taxa d’ocupació, la qual se situa en el 92,3% a dos anys de finalitzar els estudis de grau. De fet, posseir un títol de postgrau és un dels aspectes més valorats pels egressats i les egressades per a aconseguir treball, juntament amb les estades internacionals i un bon nivell d’anglés.

Daniel Vicente, egressat del doble grau en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública de la Universitat de València, ens narra la seua experiència en el següent capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’. Ell és ara professor universitari i coordina el Grau en Dret de la Universitat Internacional de València, a més de gestionar la seua pròpia empresa. “Encara que el doble grau és molt costós, una vegada egressats sereu un potencial actiu i un gran referent per a totes aquelles empreses o centres de formació als quals us postuleu per a poder ingressar”, afirma.

Dades sobre l’última o actual ocupació
El doble grau en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública destaca, així mateix, per l’alt ajust del lloc de treball a la titulació i al nivell d’estudis requerit, sent el valor de la titulació del 76,9%, quasi 20 punts per damunt del percentatge global de la Universitat, que és del 58,5%. Aquest ajust crida especialment l’atenció en el cas de les persones ocupades a dos anys d’acabar la carrera, situant-se en el 93,3% amb una diferència de prop de 40 punts.

Alguna cosa semblant ocorre amb els titulats i les titulades que exerceixen un lloc de tècnic o tècnica, o que tenen persones a càrrec: la mitjana és del 66,7%, un valor que varia significativament entre qui estava treballant després d’un any d’acabar la carrera (36,4%) i qui ho feia dos anys més tard (92,3%), amb una diferència de més de 50 punts.

Quant als sectors més habituals en els quals exerceixen la seua labor les persones titulades en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, aquests són Administració pública, advocacia, educació, investigació i serveis a l’empresa, amb llocs d’advocat/da o tècnic/a jurídic/a.

La bretxa salarial, no obstant això, és una de les assignatures pendents del doble grau: segons es detalla en l’estudi d’inserció d’UVocupació, el sou net mensual mitjà dels homes amb un treball per compte alié i a jornada completa és de 1.915 euros, mentre que el de les dones és de 925 euros: una diferència evident i significativa de 1.000 euros. Ells cobren més del doble que elles.

More information: