La Fundació General de la Universitat de València i la Fundació Bancaixa col·laboraran en activitats de promoció cultural i social

  • Fundació General UV
  • June 4th, 2019
 
Rafael Alcón (esquerra) i Antonio Ariño.
Rafael Alcón (esquerra) i Antonio Ariño.

La Fundació General de la Universitat de València i la Fundació Bancaixa han signat un acord marc de col·laboració amb una vigència de dos anys per què totes dues institucions creen un marc estable de cooperació per a desenvolupar conjuntament iniciatives culturals i d’acció social.

L’acord ha sigut subscrit aquest dimarts, 4 de juny, pel vicepresident executiu de la Fundació General de la Universitat de València, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport, i el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, en un encontre en el qual també han participat el gerent de la Fundació General de la Universitat, Cristóbal Suria, i la gerent de la Fundació Bancaixa, Irene Guasque.

Aquest acord marc s’ha concretat ja en una primera col·laboració entre totes dues institucions per la qual la Fundació Bancaixa donarà suport a dues activitats de la Fundació General de la Universitat de València: el festival de música ‘Serenates’ que se celebrarà des del 24 de juny fins al 7 de juliol al Centre Cultural La Nau; i un taller de fotografia social que abordarà el fotoperiodisme i la fotografia documental des d’un enfocament social i que es desenvoluparà la pròxima tardor.

D'esquerra a dreta: Irene Guasque, Rafael Alcón, Antonio Ariño, Cristobal Suria.

En aquest sentit, Antonio Ariño ha recordat que ‘Serenates’ “serà possible un any més gràcies a la col·laboració de nombroses entitats, entre elles, Fundació Bancaixa” i ha subratllat la importància del taller de fotografia social, dirigit principalment a l’estudiantat de la Universitat, “perquè, a través de l’ús de la càmera digital, puguen captar la realitat social i incloure-la en el seu procés de formació, anàlisi i comprensió de la societat”.

El taller, que coordinarà Miguel Lorenzo, tindrà un apartat teòric, però també “una gran dimensió d’activitats pràctiques” en espais més enllà de l’aula, en escenaris i xarxes que transcendisquen fins i tot el lloc físic, recorrent carrers, i cobrint gràficament manifestacions i actes públics amb la càmera. 

Rafael Alcón, per la seua banda, ha destacat “la llarga i fructífera trajectòria de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació Bancaixa que ara renovem per a continuar sumant esforços i coneixements que permeten oferir a la societat propostes culturals i socials del màxim interés. Compartim amb la Universitat de València la seua permanent inquietud per promoure la cultura i que es convertisca en una autèntica eina de transformació social”.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy