La Fundació General de la Universitat de València publica el seu Informe Anual amb prop de 700 activitats en 2017

  • UV General Foundation
  • June 12nd, 2018
 
Escena de l'obra de teatre 'Un dubte raonable', d'ASSAIG.
Escena de l'obra de teatre 'Un dubte raonable', d'ASSAIG.

La Fundació General de la Universitat de València ha publicat el seu Informe Anual 2017 el qual recull, entre altres aspectes, l’activitat duta a terme al llarg de l’any en matèria de cultura i formació, serveis universitaris, i solidaritat. Han estat 687 les accions executades durant l’exercici passat.

Totes elles es poden consultar a través d’aquest enllaç.

En el capítol cultural, la Fundació ha col·laborat en la producció, coordinació, muntatge i/o difusió de 20 exposicions que han visitat desenes de milers de persones a diversos espais de la Universitat: Centre Cultural La Nau, Col·legi Major Rector Peset o Palau de Cerveró. Ací s’inclou l’activitat duta a terme per la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, encarregada de gestionar i difondre la col·lecció d’art contemporani de la Universitat de València. En 2017, va organitzar tres grans mostres dedicades a l’obra de Wences Rambla i de Xisco Mensua, a més de la comissariada per l’artista Artur Heras i el professor Anacleto Ferrer sobre la relació intel·lectual entre Andreu Alfaro i Joan Fuster.

Per la seua banda, l’Àrea d’Activitats Musicals ha organitzat prop d’un centenar d’activitats entre concerts, recitals i cursos formatius. Els espectacles (un total de 85) han anat a càrrec de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, que dirigeix Hilari Garcia Gázquez; el Club Coral La Nau Gran i l’Escola Coral La Nau, a càrrec de Mònica Perales; l’Orfeó Universitari de València, amb la direcció de Francesc Valldecabres; i la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat, dirigida per Juan Ramon Martí i Chulià. Aquesta Àrea és també la responsable del festival ‘Serenates a La Nau’, una cita anual amb la música que té lloc al claustre de l’edifici històric de la Universitat en estiu. Vora 22.000 espectadors gaudiren de tota aquesta oferta.

La secció d’Arts Escèniques ha participat en la representació de més de 60 obres teatrals, entre les quals, la producció de l’adaptació de ‘Twelve Angry Men’ de Reginald Rose i l’estrena d’‘Un Dubte Raonable’, tots dos espectacles a càrrec d’ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València). L’assistència de públic ha tornat a superar els 5.000 espectadors.

D’altra banda, el 2017 ha estat l’any per al desenvolupament del projecte Erasmus+ Scene Network, la primera xarxa europea de teatre que engloba les seus Erasmus de Pàdua (Itàlia), Marburg (Alemanya) i València, liderada per la Fundació General de la Universitat de València. Durant l’exercici, van tindre lloc dos trobades a les seus Erasmus europees i començà el taller de formació actoral amb els participants en el projecte, el qual va culminar amb la celebració de l’Erasmus Scene European Festival a La Nau de la Universitat el passat mes de maig.

Quant al col·lectiu Alumni UV, format per prop de 2.000 membres, han estat organitzades 80 activitats entre eixides culturals, reunions del Club de Lectura –ja consolidat– amb seu a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’, tallers i xarrades.

En l’apartat de formació, el total dels cursos i tallers realitzats pels diferents serveis de la Fundació ascendeix a 58. Destaca ací la tasca del Centre Internacional de Gandia, que en 2017 va celebrar la 34a edició de la Universitat d’Estiu amb una desena de cursos, tres tallers i una matrícula de 400 persones.

En la seua vessant de servei a la Universitat, la Fundació General gestiona la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València, que en 2017 va prestar atenció a 1.065 estudiantes i estudiants, 83 PDI i 13 PAS; i l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, que va aconseguir la inserció de 130 titulades i titulats mitjançant l’Agència de Col·locació/Borsa d’Ocupació i el Panell d’Ofertes, i la de 40 persones amb discapacitat dins del programa ‘Talent i Capacitat a la Universitat’, i va publicar l’informe ObservEM d’anàlisi de l’oferta d’ocupació.

Solidaritat
La Fundació General de la Universitat dedica un important esforç a temes solidaris a través de la seua Àrea de Cooperació, i del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP).

En matèria de cooperació universitària al desenvolupament, s’ha treballat en aspectes formatius, de recerca, documentals i de sensibilització. D’altra banda, s’han executat 25 projectes sobre salut, educació, igualtat de gènere, justícia, emprenedoria i patrimoni a 13 de països i territoris d’Amèrica i Àfrica.

Finalment, el CUDAP ha treballat en 156 expedients (13 més que en 2016) a través dels seus programes d’acollida, avaluació i diagnòstic, i atenció terapèutica a xiquetes i xiquets que presentaven trastorns en el seu desenvolupament.

Altres aspectes remarcables de l’exercici són la participació de la Fundació en els programes Escola Europea de Pensament Lluís Vives (amb 26 activitats), Art i Ment d’intervenció sociocultural per a la integració de menors, i IMP (Programa Internacional d’Assessorament); així com els reconeixements aconseguits com a finalista dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social pel projecte ‘Talent i Capacitat’, Premi Asindown per la seua col·laboració en la inserció laboral de persones amb síndrome de Down i Premi de la Type Directors Club de Nova York al cartell i la imatge creada per Ibán Ramón per a l’exposició ‘Tot està per fer. València, capital de la República’.

More information: