La Generalitat i les Universitats públiques valencianes aposten per un ús segur de la bicicleta

  • Office of the Principal
  • September 21st, 2021
 
La Generalitat i les Universitats públiques valencianes aposten per un ús segur de la bicicleta

La iniciativa va dirigida a la promoció i ús correcte de la bicicleta, un mitjà sostenible i amigable amb el medi ambient, que cada dia guanya més pes entre la comunitat universitària.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha impulsat la campanya “En bici a la Universitat” la qual ha estat presentada aquest matí als representants de les cinc universitats públiques valencianes en una reunió en la que han participat el propi conseller Arcadi España; la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer; el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Juan José Ruiz; la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, la vicerectora de Desenvolupament sostenible dels Campus de la UPV, Débora Domingo, i rectora de Universitat de València, Mª Vicenta Mestre.

 

La iniciativa presentada va dirigida a la promoció de l’ús de la bicicleta entre els diversos col·lectius de la comunitat universitària (l’alumnat, el professorat i el personal d’administració i serveis) per tal d’assolir una mobilitat quotidiana més neta i sostenible amb el medi ambient.   

Per a tal finalitat, s’han organitzat, amb la col·laboració de la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València, una sèrie d’activitats formatives i de conscienciació per a aconseguir un ús correcte i segur de la bicicleta, a més de la importància d’introduir en les nostre vides uns hàbits de mobilitat més sostenibles.

Aquestes accions, de caràcter eminentment pràctic, es desenvoluparan en els campus de les cinc universitats públiques valencianes i seran totalment gratuïtes per als i les participants.

Així mateix, el conseller ha destacat que “els centres universitaris, tant per la seua gran demanda de desplaçaments que generen, com per la seua localització normalment dotada de carrils per a la circulació ciclista, constitueixen àmbits especialment apropiats per a l’impuls i consolidació d’aquests mètodes de mobilitat”. En aquest sentit, ha posat l’exemple del campus de Vera-Tarongers de València, on els desplaçaments en bicicleta es situen al voltant del 7% del total.

 

Inscripció als cursets

- Curs de nivell 1 o d'aprendre a anar en bicicleta. Dates: dilluns 4, dimarts 5, dijous 7 i divendres 8 d'octubre en horari de 16:00 a 19:00 hores.

- Curs de nivell 3 o de circulació en bicicleta.  dates: dilluns 15, dimarts 16, dimecres 17 i divendres 19 de novembre en horari de 16:00 a 19:00 hores.