La mostra ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ s'exposa a Llíria

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • October 21st, 2017
 
La mostra ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ s'exposa a Llíria
Inauguració de l'exposició 'El patrimoni cultural valencià a Llíria'

La inauguració es va celebrar el passat divendres 20 d'octubre en el Centre Multiusos de Llíria. Aquesta mostra repassa la riquesa històric-cultural i el patrimoni audiovisual, natural, cultural, musical, artístic… del nostre territori a través de 36 panells il·lustratius.

L'acte d'inauguració en la capital del Camp de Túria, que es va celebrar a les 13:00 hores del passat divendres 20 d’octubre, comptà amb la presència de l'alcalde de la localitat, Manuel Civera, el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i altres autoritats municipals i col·lectius culturals. Els interessats poden visitar l'exposició ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ de dilluns a divendres, en horari de 08:00 a 21:30 hores, fins al 2 de novembre en el Centre Multiusos de Llíria.

Els 36 panells que conformen aquesta exposició contenen mapes, material gràfic i textos explicatius que han sigut redactats per més d'una vintena d'especialistes de la Universitat de València en disciplines variades, tals com la història, l'arqueologia, la sociologia, la geografia i l'art. L'exposició, que abasta la riquesa del patrimoni valencià des d'una perspectiva multidisciplinària i plural, té com a punt de partida l’Atles del Patrimoni Cultural Valencià publicat en 2010.

Aquesta mostra s'origina a iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i es materialitza gràcies al patrocini de Caixa Popular i la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria de Educació, Investigació, Cultura i Esport.

La col·lecció, que es va presentar en Alaquás en el mes de juny, s'ha exposat des de llavors a Ademús i Ayora. Després de la seua estada en la ciutat edetana, la mostra continuarà per les nostres comarques amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania el patrimoni del que disposa el territori valencià. En concret, a partir del 2 de novembre s'exposarà a Gandia i posteriorment a Torrent, Xàtiva, Alzira, Anna, Sagunt o Requena.