La Nau acull ‘La Secció’ sobre les dones en el feixisme espanyol

 
Escena de 'La Sección'.
Escena de 'La Sección'.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat va acollir dimarts, dia 24 de setembre, a les 19.30 hores, la representació de l’obra de teatre ‘La Sección’, que acosta al públic diferents aspectes relacionats amb la història recent d’Espanya d’una forma propera i accessible. Concretament, l’obra versa sobre els principis i pràctiques de la Sección Femenina, que tanta repercussió van tenir en la vida de les dones a Espanya durant la dictadura del general Franco.

L’activitat va estar programada per la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana i l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València.

Front a visions androcèntriques esbiaixades per components de gènere, habituals en els relats sobre la Guerra Civil i la dictadura franquista, l’obra ‘La Sección’ vol presentar aspectes relacionats amb les imposicions educatives, polítiques, religioses i de gènere implicades en el model sociopolític impulsat durant el franquisme. L’obra se centra en les figures de Pilar Primo de Rivera, Mercedes Sanz-Bachiller i Carmen Polo a través de l’evolució de la Sección Femenina. Des del discurs inaugural de la Falange Española, es recorre la història quotidiana de moltes de les nostres mares i iaies per a entendre molts aspectes que encara en l’actualitat perduren més o menys implícites en la memòria.

Per últim, cal destacar que es tracta d’una producció molt ben documentada que versa sobre la història de les dones i està escrita, dirigida i interpretada per dones.

More information:

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy