La Nau ha inaugurat les Falles amb l’espectacle de llums i so ‘Encesa Túria’ dedicat a Andreu Alfaro

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • March 14th, 2019
 
L'espectacle al Centre Cultural La Nau.
L'espectacle al Centre Cultural La Nau.

El Centre Cultural La Nau ha sigut l’escenari triat per a la tercera edició de l’espectacle de llums ‘Encesa Túria’, patrocinat per Cerveza Turia i que ha donat el tret d’eixida a les Falles, la nit del 14 de març, amb una posada en escena artística i tècnica ideada per Radiant per al claustre del Centre Cultural La Nau.

Després de dues edicions celebrades al Centre del Carme, ‘Encesa Túria’ s’ha traslladat enguany a la Universitat de València i ha suposat un repte per a l’equip artístic, que va saber adaptar la seua proposta als condicionaments del lloc a causa de la protecció patrimonial de l’edifici. Es compleixen, així, tres edicions d’aquesta iniciativa de Cerveza Turia que consisteix a realitzar un espectacle de llum i so en un claustre emblemàtic de la ciutat com el seu esdeveniment principal en Falles. Els ‘carrers enllumenats’ han servit sempre d’inspiració per crear aquest concepte d’instal·lació que combina tradició, pels emplaçaments històrics, i avantguarda, pel component tècnic i la música triada.

Els assistents van poder gaudir d’una coreografia de llums ideada per a l’ocasió composta per dos actes: el Ritual i l’Encesa. Després d’un joc de llums i el moviment del cos humà, en què es va produir una interacció entre l’arquitectura de l’edifici i el públic assistent, es va revelar l’encesa final: una manifestació de geometries lumíniques en homenatge a l’escultor local Andreu Alfaro, medalla de la Universitat de València.

L’espectacle va ser ambientat amb música electrònica creada per a l’ocasió per Lluna i Panorama i va culminar amb una sessió del DJ Junior Willy, una de les promeses de l’electrònica local.

File in: Cultura