La Nau ha inaugurat les Falles amb l’espectacle de llums i so ‘Encesa Túria’ dedicat a Andreu Alfaro

El Centre Cultural La Nau ha sigut l’escenari triat per a la tercera edició de l’espectacle de llums ‘Encesa Túria’, patrocinat per Cerveza Turia i que ha donat el tret d’eixida a les Falles, la nit del 14 de març, amb una posada en escena artística i tècnica ideada per Radiant per al claustre del Centre Cultural La Nau.

14 de march de 2019

L'espectacle al Centre Cultural La Nau.
L'espectacle al Centre Cultural La Nau.

Després de dues edicions celebrades al Centre del Carme, ‘Encesa Túria’ s’ha traslladat enguany a la Universitat de València i ha suposat un repte per a l’equip artístic, que va saber adaptar la seua proposta als condicionaments del lloc a causa de la protecció patrimonial de l’edifici. Es compleixen, així, tres edicions d’aquesta iniciativa de Cerveza Turia que consisteix a realitzar un espectacle de llum i so en un claustre emblemàtic de la ciutat com el seu esdeveniment principal en Falles. Els ‘carrers enllumenats’ han servit sempre d’inspiració per crear aquest concepte d’instal·lació que combina tradició, pels emplaçaments històrics, i avantguarda, pel component tècnic i la música triada.

Els assistents van poder gaudir d’una coreografia de llums ideada per a l’ocasió composta per dos actes: el Ritual i l’Encesa. Després d’un joc de llums i el moviment del cos humà, en què es va produir una interacció entre l’arquitectura de l’edifici i el públic assistent, es va revelar l’encesa final: una manifestació de geometries lumíniques en homenatge a l’escultor local Andreu Alfaro, medalla de la Universitat de València.

L’espectacle va ser ambientat amb música electrònica creada per a l’ocasió per Lluna i Panorama i va culminar amb una sessió del DJ Junior Willy, una de les promeses de l’electrònica local.

Other News