La Nau ret homenatge a Vicente Muñiz Campos en el cicle de conferències ‘80 anys del final de la guerra d’Espanya’

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • June 7th, 2019
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau va acollir aquest dijous 6 de juny, a les 19 hores, la conferència ‘Vicente Muñiz Campos. Una vida dedicada a cercar justícia per l’assassinat, a mans franquistes, dels seus pares en 1941’. L’acte, que pertany al cicle ‘80 anys del final de la guerra d’Espanya’, va tenir lloc a l’Aula Seminari A del centre.

En 1941, Amando Muñiz i Águeda Campos, militants del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM) van ser executats per les tropes franquistes al mur de Paterna pel suposat assassinat de tres dones. Vicente Muñiz Campos tenia sis anys i va ser enviat juntament amb el seu germà menut a un convent. Durant quasi més de tres dècades, aquest home va lluitar per la memòria dels seus pares, però no va aconseguir el suport de cap tribunal. Ni europeu ni espanyol.

L’objectiu de la conferència és retre homenatge a la lluita constant de Vicente Muñiz Campos, que amb el seu fill va escriure el llibre Agualimpia. Hijos de la república, en memòria de l’afusellat.

En l’acte van participar l’investigador i escriptor Buenaventura Navarro, el fill de Vicente Muñiz Campos i professor de secundària José Vicente Muñiz Cayatuela, l’actriu Lola López i el polític Miquel Coll. L’escriptor  i coordinador de Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera va presentar la conferència.

L’activitat està inscrita en la programació de Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i en col·laboració amb l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana.

El cicle continuarà dimarts que ve, 11 de maig, amb la presentació del llibre Memorias Amaranto. Valparaíso: sueños y pesadillas de jóvenes de los años 80, per a commemorar els 80 anys del Winnipeg i es tancarà el 13 de juny amb la conferència impartida per l’historiador Francisco Espinosa Maestre.