La primera edició de la Universitat de Tardor d’Alaquàs naix sota el lema ‘Aproximacions de context al Castell-Palau d’Alaquàs’

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • September 26th, 2018
 
Castell-palau d'Alaquàs
Castell-Palau d’Alaquàs.

La Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA) tindrà lloc al Castell d’Alaquàs aquests dijous 27 i divendres 28 de setembre. Especialistes de la Universitat de València repassaran alguns dels aspectes històrics, culturals, arquitectònics i artístics que estableixen la singularitat del Castell-Palau d’Alaquàs.

Aquest dijous 27 de setembre, a les 18 hores, inauguraran la UTA l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García; la diputada de l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; i el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla. Aquesta primera edició de la Universitat de la Tardor d’Alaquàs és una iniciativa gratuïta i oberta al públic en general.

El Castell-Palau d’Alaquàs és una de les obres més destacades de l’arquitectura renaixentista valenciana. En el centenari de la seua declaració com a Monument Històric i Artístic (1918), es pretén una aproximació actualitzada a alguns dels aspectes històrics, culturals, arquitectònics i artístics que l’emmarquen i estableixen la seua singularitat.

A través de diverses conferències impartides per investigadors de la Universitat de València, en concret dels departaments d’Història Moderna i Contemporània, Filologia Clàssica, Història de l’Art i de la Càtedra Demetrio Ribes, “s’abordaran temes com ara la noblesa, el senyoriu, el bandolerisme, l’humanisme, l’arquitectura, l’art, les manifestacions festives”, explica el professor Luis Arciniega, coordinador general de la Universitat de la Tardor d’Alaquàs. A més, junt amb el públic assistent, participaran en una taula redona que servirà com a punt de trobada entre diversos àmbits d’estudi i anàlisi.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha manifestat que la UTA pretén “acostar la universitat pública als veïns d’aquest municipi de l’Horta i del seu entorn territorial mitjançant la transferència del coneixement generat pels investigadors i investigadores de la Universitat de València”. El vicerector ha destacat que aquesta acció acadèmica, com la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València.

La Universitat de València organitza dotze Universitats Estacionals resultat de l’acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat i l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE), la Universitat de la Tardor d’Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO) i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA).

More information: