La professora Ester Alba, premi al Treball per la Igualtat, a La Pobla de Vallbona

  • Press Office
  • October 19th, 2020
 
Ester Alba.
Ester Alba.

La professora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València Ester Alba ha sigut guardonada amb el Premis Igualtat 2020, en reconeixement al seu treball per la igualtat de gènere. Ester Alba, veïna de la localitat, ha sigut premiada per la seua trajectòria professional i personal. Alba va ser la primera dona degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, i actualment és directora de Cultura Universitària.

Ester Alba Pagán és doctora en Geografia i Història per la Universitat de València (Departament d’Història de l'Art, 2003), premi extraordinari de llicenciatura en 1997, premi al rendiment acadèmic en 1998 i premi extraordinari de doctorat (2005). Ha sigut professora contractada doctora del Departament d’Història de l'Art; professora i cap d’estudis del Màster de Patrimoni Cultural i professora del Màster d’Història de l'Art i Cultura Visual amb esment de qualitat. Al març de 2012 va ser votada com la primera degana dona de la Facultat de Geografia i Història.

La línia d’investigació d’Ester Alba està centrada en la pintura espanyola contemporània, crítica d'art i museologia, concretament del segle XIX. Les seues publicacions científiques (en articles, llibres i congressos internacionals), tracten aquests temes. Ha participat en diversos projectes d’investigació adscrits a la Universitat de València, així com vinculats a les seues estades d’investigació en la Sorbonne (Paris I- Centre Ledoux), Università Frederic II di Napoli, Università degli studi di Palermo i l’Institut d'’Història del CSIC. Des del 2001 desenvolupa una línia d’investigació centrada en l'estudi i posada en valor del patrimoni valencià en el marc dels projectes d'investigació fomentats per la Facultat de Geografia i Història.

Els Premis Igualtat han reconegut també els treballs a Sandra Ramírez amb el primer premi d’il·lustració pel cartell que serà imatge de l’Ajuntament el Dia de la Dona de 2021. En la categoria Relats Curts el premi ha sigut per a Carme Cardona Bartual. Finalment, el millor Audiovisual Igualtat ha sigut per a Aitana Navarro.