La professora Laura Monsalve, als EUA amb una beca Fulbright en l’àrea d’Educació

  • Press Office
  • August 8th, 2019
 
Laura Monsalve Lorente
Laura Monsalve Lorente

Laura Monsalve Lorente, professora del Departament de Didàctica i Organització Escolar ha rebut una beca de mobilitat en l'estranger José Castillejo dins del Programa Fulbright, modalitat Estades per a joves doctors en centres d'excel·lència d'EUA. Monsalve Lorente està realitzant la seua estada en la Universitat de Califòrnia Davis i acabarà el programa a la fi d'agost.

Aquesta beca permetrà a la professora dur a terme una investigació postdoctoral en el Centre d'Investigació UC DAVIS ADVANCE, on estudiarà la desigualtat i gènere en els camps STEM (disciplines de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), intentant reduir la bretxa de gènere que es dóna en els últims cursos de secundària i en l'accés a la universitat en aquestes disciplines. 

Els resultats que Laura Monsalve Lorente obtinga durant la seua estada als Estats Units li permetran traslladar el coneixement científic a la seua docència i investigació. Cal destacar que la professora és també membre dels grups d'investigació CRIE i POLISOC de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.

El programa Fulbright va aparéixer en 1946 per a facilitar l'intercanvi d'estudiantat i titulades i titulats superiors d'EUA i de més de 160 països que pretenguen investigar, estudiar o ensenyar en els diferents països que formen part del programa. El programa Fulbright està vinculat a la Beca de Mobilitat "José Castillejo", destinada a joves doctores i doctors.

El caràcter global i l'aposta per l'excel·lència i qualitat acadèmica, professional i humana de cada participant el convertixen en un dels programes de diplomàcia pública més prestigiosos del món. Des que el programa es va crear més de 370.000 becàries i becaris s'han beneficiat d'ell. L'èxit de Fulbright és tal que 57 de les persones que han obtingut una beca han rebut un Premi Nobel, 82 un Premi Pulitzer i 6 han obtingut el Premi Príncep d'Astúries.

Enguany només onze persones candidates en tota Espanya, entre elles la professora de la Universitat de València de l'àrea d'Educació, han aconseguit obtindre la Beca José Castillejo en el marc del Programa Fulbright.