La rectora de la UV visita les instal·lacions de Publicacions de la Universitat de València per commemorar el seu centenari

  • Publications Service
  • May 18th, 2021
 

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va visitar durant la jornada del 18 de maig les instal·lacions de Publicacions de la Universitat de València coincidint amb l’any de commemoració del seu centenari per agrair el seu treball i conèixer de primera mà les necessitats del servei.

En l’any del seu centenari, Publicacions de la Universitat de València no ho ha tingut gens fàcil. En una pandèmia mundial que ha obligat a ajornar un any la gran majoria d’actes i esdeveniments de celebració previstos, durant aquest 2021 sí es podrà commemorar aquesta fita històrica que reivindica la importància de l’edició universitària no sols en l’àmbit acadèmic, sinó també en la societat.

És per això que la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha volgut aprofitar l’evolució positiva en tots els indicadors sanitaris per visitar les instal·lacions de Publicacions de la Universitat de València i ser partícip també d’aquesta celebració centenària de les primeres publicacions en peu d’impremta de la Universitat de València.

Aquesta commemoració, en la que es celebra un segle de difusió cultural i del coneixement, serveix també per posar de rellevància la importància de PUV dins del sector editorial universitari, situant-se com l’editorial universitària més important de l’Estat espanyol i la 17a editorial espanyola més valorada en 2018 pel SPI (Scholarly Publishers Indicators).

Publicacions de la Universitat de València compta, a més, amb un dels fons editorials més extensos, amb una producció que supera els 100 títols cada any en diverses matèries: Art, Dret, Estudis Feministes, Filosofia, Història, Medicina, Sociologia i Política, Ciències, Economia, Filologia, Geografia, Història de la Ciència i Documentació, Psicologia i Ciències de l’Educació. Tant és així que, malgrat la situació sanitària viscuda tot al llarg de 2020, l’editorial de la Universitat de València va produir un total de 134 títols en paper, entre produccions pròpies i publicacions de centres i departaments de la Universitat.

A més de fer un recorregut per les instal·lacions de l’editorial i ficar damunt la taula propostes de millora del servei, la visita de la rectora de la Universitat de València ha servit per fer extensible la felicitació de tota la comunitat universitària a l’equip de PUV. Maria Vicente Mestre ha aprofitat també per encoratjar-los per tal que tots els actes de commemoració del centenari previstos continuen tenint èxit fins el fi de festa previst per al mes de novembre, amb l’organització de l’Assemblea General Ordinària de la UNE (Unión de Editoriales Universitarias Españolas) i la preparació d’activitats paral·leles en l’àmbit acadèmic i cultural.