La segona edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva afronta els desafiaments del turisme en la Costera-la Canal

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • June 5th, 2019
 
Imagen de la noticia
El vicerector Jorge Hermosilla i l'alcalde de Xàtiva inauguren la Universitat de Primavera de Xàtiva

La Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA) se celebrà a la Casa de la Cultura de la capital de la Costera el passat 5 de juny. Es dividí en dues sessions, la matutina, referida al repte del turisme cultural, i la vespertina, centrada en altres productes turístics com són l'enològic i de naturalesa existents a la comarca.

“La Universitat de Primavera de Xàtiva es consolida a la ciutat de Xàtiva i en el seu entorn pròxim com un fòrum acadèmic lligat a la formació, la investigació i a la transferència de coneixement generada pels investigadors i investigadores de la Universitat de València”, va explicar el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, que va inaugurar la UPXA el passat dimecres 5 de juny al costat de l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. Aquesta acció acadèmica, com a la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la col·laboració de la Diputació de València.

La Universitat de Primavera de Xàtiva pretenia aprofundir en la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques buscant l'autenticitat i singularitat pel que fa al turisme cultural, i al mateix temps, reivindicar la necessitat d'apostar per la diversificació i impulsar nous productes turístics, com el gastronòmic i enològic, així com l'esportiu i de naturalesa. En aquest sentit, “la zona de la Costera-la Canal ofereix possibilitats reals d'aquests productes, amb els seus cellers i espais naturals. Tot això, amb l'objectiu de seduir turistes durant tot l'any”, va subratllar el coordinador de la UPXA, Gregorio García, director del Màster en Direcció i Planificació del Turisme, professor de la Facultat d'Economia.

A través de diversos debats i taules redones, aquesta jornada comptà amb “professors i professionals que mostraren els seus punts de vista i les seues experiències per a millorar la competitivitat d'aquest tipus de productes, així com l'experiència d'un turista cada vegada més capacitat en tots els sentits i que, al seu torn, tot això redunde en una major qualitat de vida de la societat local”, va explicar el professor Gregorio García .

El programa territorial d'Universitats Estacionals

La Universitat de València organitza una dotzena d'Universitats Estacionals resultat de l'acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València. Són la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d'Estiu del Racó Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO) i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA). Centenars de valencians i valencianes tenen l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements en noves tecnologies, música, patrimoni cultural, medi ambient, paisatge, desenvolupament rural, etc.

Images: