La selecció femenina d’handbol, rumb als europeus de Polònia

  • Sports Service
  • June 28th, 2019
 
Jugadores de la selecció femenina d’handbol.
Jugadores de la selecció femenina d’handbol.

Il·lusió i ganes de lluitar. Aquest és el missatge que llança la selecció femenina d’handbol de la Universitat de València a tan sols pocs dies de viatjar a la ciutat de Bydgoszcz (Polònia) per a jugar el Campionat Europeu Universitari 2019, que se celebrarà del 4 al 10 de juliol, amb la universitat de Kazimierz Wielki com a amfitriona.

L’equip, amb Sagrario Santana al capdavant com a entrenadora, va tancar el seu pas pels autonòmics sent universitat líder i va aconseguir un segon lloc en els nacionals. Santana declara l’exigent nivell que trobaran a Polònia, “són equips, en teoria, superiors”, però assegura que el seu principal objectiu “és competir al màxim nivell i ser competitives dins del campionat”. 

Les xiques de la selecció s’han vist immerses en unes setmanes marcades pels exàmens de final de curs que han hagut de compaginar amb els entrenaments. Un escenari que ha sabut gestionar l’equip, ja que com assegura l’entrenadora “les xiques estan fent un esforç, ja que és època d’exàmens… i així i tot ens entrenem tres dies per setmana”.

Compromís, organització i ganes

Dedicació que també trasllada la capitana de l’equip, Maria Braco. “A banda de jugadores som estudiants”, subratlla Braco i afig el compromís, l’organització i les ganes de totes les xiques per la preparació del campionat. “La veritat és que estem molt contentes perquè des que es va proposar la idea que podíem tenir plaça en l’europeu, tot l’equip estava molt emocionat perquè és una experiència molt bonica i única” i afig: “Totes ens hem concentrat molt en la preparació”.

Tan sols dues jugadores de la selecció de la UV repetiran experiència en aquest campionat d’aquesta índole, després de la seua participació fa dos anys en els europeus celebrats a Màlaga. L’entrenadora assenyala que enguany l’equip és de renovació, encara que té molt clar com serà la seua actuació: “Lluitarem, com sempre”. 

Països participants en el Campionat Europeu Universitari 2019

Las universitats convocades per al Campionat Europeu Universitari 2019, junt amb la Universitat de València són Universitat of Zagreb (Croàcia), Universitat Aix-Marseille (França), Universitat de Bochum (Alemanya), Universitat d’Hamburg (Alemanya), Norwegian University of Science and Technology (Noruega), Universitat Marie Curie-Sklodowska (Polònia), Universitat de Vincent Pol de Lublin (Polònia), Universitat de Porto (Portugal) i una universitat procedent de Romania, encara per definir, a més de l’amfitriona, la Universitat de Kazimierz Wielki de Bydgoszcz (Polònia).

El sorteig de grups serà el primer dia, el 4 de juliol. Com informa Santana, en l’anterior europeu que va disputar la selecció, el Campionat Europeu d’Handbol d’Antequera  (Màlaga) 2017, els va tocar en el grup d’Holanda, Noruega i Alemanya, unes de les seleccions més fortes, indica l’entrenadora. 

El compte arrere ja ha començat i Santana remarca que la importància d’aquestes competicions es pot resumir dient que “finalment no deixa de ser un aprenentatge i una experiència per a elles”. 

File in: Esports