La taxa d’ocupació entre els geògrafs mediambientals augmenta en dos anys i se situa en el 75%

  • UV General Foundation
  • October 19th, 2021
 

Educació, recerca, administració pública i indústria mediambiental són els sectors en els quals les persones titulades en Geografia i Medi Ambient per la Universitat de València desenvolupen principalment la seua labor professional, augmentant en aquests llocs la taxa d’ocupació en 23,6 punts, des de 2016 fins a 2018, per a situar-se en el 75%. Aquesta és una de les conclusions que presenta l’últim Estudi d’Inserció Laboral de la UV sobre el Grau, realitzat per UVocupació.

Inés Vivas, graduada per la Universitat de València, és professora i el seu objectiu és “fer classes en la secundària per a transmetre als alumnes el valor de la Geografia i que arriben a estimar-la tant com nosaltres mateixos, els geògrafs”, diu.

Inés destaca la importància de les pràctiques professionals realitzades durant la seua etapa d’estudianta a la Universitat. De fet, aquest és un factor decisiu per a aconseguir una primera ocupació. Segons l’estudi d’inserció, el percentatge de persones titulades que van accedir al seu primer treball havent realitzat pràctiques és del 58%, enfront del 12,5% que no les van fer. Són dades que igualment estan relacionats amb l’ocupació actual o última dels enquestats.

En aquest sentit, a més, l’anàlisi determina millors xifres per als entrevistats a dos anys de finalitzar els seus estudis que els enquestats a un any d’acabar: així el percentatge dels primers que tenien el seu treball actual o últim relacionat amb la titulació i que requeria estudis universitaris és del 47,6%, mentre que el dels segons és del 20%. Quant a llocs de tècnic o amb persones a càrrec, els titulats a dos anys presenten una taxa d’ocupació del 65% i els egressats a un any del 35%.

Com Inés, que es va especialitzar en Biodiversitat en acabar la carrera i va estudiar el Màster en Professor/a de Secundària, les persones desocupades en cerca activa d’ocupació consideren factors de major utilitat per a trobar treball tant la formació especialitzada posterior com la formació complementària: “Si t’especialitzes i t’esforces, al final aconsegueixes exercir la teua professió. El Grau en Geografia i Medi Ambient, precisament, ens ofereix les eines necessàries per a fer camí cap al nostre futur laboral”, admet.

More information: