La Unitat d’Igualtat promou la participació de candidates en els imminents processos electorals de la Universitat

  • Press Office
  • November 9th, 2017
 
Cartell

La Unitat d’Igualtat ha posat en marxa una campanya per animar a la participació de les dones en els processos electorals de la Universitat. ‘Que ningú decidisca per tu! Presenta’t’ és el títol de la campanya que té acompanyada un vídeo, blog i cartells que es repartiran pels campus.

El termini per a presentar candidatures a les eleccions a Claustre s'ha acabat el dijous 9 de novembre a les 14 hores.

‘Que ningú decidisca per tu! Presenta't’ és el lema d’aquesta campanya que pretenia animar les dones perquè presentaren candidatures als diversos processos electorals de la Universitat de València que arranquen aquest mes de novembre. De la mateixa manera, la campanya també s’adreçava a les associacions estudiantils perquè presentaren llistes equilibrades entres dones i homes. 

 

Segons els informes de l'Observatori d’Igualtat, tot i l’esforç cap a l’equilibri, les dones han estat i continuen sent minoria en el màxim òrgan de representació de la Universitat de València, que és el Claustre. Les dades, però, indiquen que la tendència, encara que feble, és positiva. Justament aquest divendres 3 de novembre s’obri el termini per a presentar les candidatures per a la renovació total del Claustre. La presentació d’aquestes finalitza el pròxim dijous dia 9, després hi ha un termini per a la campanya, i les eleccions se celebraran el dia 23 de novembre.

Les últimes dades de què disposa l'Observatori d’Igualtat després de les eleccions de representants d’estudiants i de cobriment de vacants del Claustre de novembre de 2015, compleixen, això sí, el principi d’igualtat fixat per la Llei Orgànica 3/2007 amb un 42,5% de dones i un 57,5% de homes. No obstant això, convé destacar que les dones són minoria en totes les categories professionals (a excepció del Personal Investigador en Formació), el que no deixa de ser una infrarrepresentació donada la feminització de col·lectius com ara el del Personal d’Administració i Serveis (PAS).

En el cas de les dades de representació estudiantil, els homes representen un 53,3% i les dones un 46,7%, un equilibri per sexe, per tant, però de nou amb una infrarepresentació de les dones, que són el 61,1% de la població estudiantil.

L'Observatori d’Igualtat, part integrant de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, té per objectiu fer visibles les desigualtats entre dones i homes a l’àmbit universitari, i assenyalar-les mitjançant la publicació d’estudis que permeten una aproximació a temes específics amb perspectiva de gènere.

En compliment del II Pla d'Igualtat, la Universitat ha de fomentar la participació de les dones en la vida universitària i promoure condicions favorables per aconseguir una presència equilibrada en els òrgans de representació i govern. En aquest sentit, la Unitat d'Igualtat ha iniciat una campanya per a promoure la participació de les dones als diversos processos electorals que se celebren aquest curs així com unes condicions favorables per aconseguir-ne una presència equilibrada de dones i homes en els òrgans de representació i govern de la institució.