La Universitat acull aquest dimecres el debat ‘Eleccions de 2019: Una perspectiva científica’

  • Press Office
  • October 2nd, 2018
 
Facultat de Ciències Socials
Facultat de Ciències Socials

La politòloga Aurora Mora, el sociòleg Vicent Flor, l’historiador Carles Senso i el psicòleg social Oto Luque participen en el debat que tindrà lloc a les 18:30 hores en el Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la UV.

La plataforma La Comarca Científica –centrada en analitzar les comarques valencianes des de les ciències socials- ha organitzat aquest debat que se celebra el 3 d’octubre, i que serà moderat pel sociòleg Alexis Lara.

Segons explica Alexis Lara, també coordinador de la plataforma, el debat “pretén donar una visió holística del que ens espera als valencians en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, evitant l’esquer partidista i centrant-nos en un punt de vista científic-social de la realitat”. Afirma, a més, que “comptar amb quatre científics socials diferents ens permet analitzar el passat, el present i el futur del comportament electoral valencià i aprofundir en l’anàlisi de les tendències socials”.

L’organització pretén que el debat tinga un caràcter dinàmic i participatiu, amb ponències curtes. Així es donarà veu al públic a través de les xarxes socials i també en el torn de paraula.

L’acte comptarà amb la visió sociològica de Vicent Flor, autor de diversos assajos i director de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Flor és, a més, llicenciat en Ciències Polítiques, Sociologia i Antropologia Social i Cultural per la UNED.

La participació de Carles Senso posarà el punt de vista històric ja que Senso és doctorat en Història.

La politòloga i màster en Anàlisi Polític Aurora Mora, analitzarà les claus polítiques d’un esdeveniment com són les eleccions de 2019. La ciència política es mesclarà amb l’experiència com a assessora política a la Diputació de València.

Per últim, el catedràtic en Psicologia Oto Luque acostarà al públic a la ment de l’electorat valencià. Una llarguíssima trajectòria com a acadèmic i activisme dins de les entitats de la psicologia social l’avalen per a realitzar un potent anàlisi electoral.