La Universitat acull un programa per a la cerca eficient d’ocupació per a estudiants amb discapacitat

  • UV General Foundation
  • October 30th, 2017
 
L'alumnat del curs de coaching a la Universitat.
L'alumnat del curs de coaching a la Universitat.

La Universitat de València ha acollit el Programa de Formació i Coaching per a la Cerca Eficient d’Ocupació destinada a estudiants universitaris amb diversitat funcional. Es tracta d’una iniciativa finançada per Fundación ONCE a través del Fons Social Europeu, que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Ben Pensante i la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, inscrita en la Fundació General de la Universitat de València.

L’objectiu d’aquest curs de formació ha sigut millorar l’ocupabilitat dels estudiants mitjançant un procés de formació i entrenament grupal utilitzant tècniques de programació neurolingüística, intel·ligència emocional i sessions de coaching personals amb cada participant. Amb açò s’ha aconseguit ampliar el seu autoconeixement, competències laborals, el seu potencial i les seues tècniques de comunicació en diversos mitjans com a part del procés de cerca activa d’ocupació, així com millorar fortaleses en entrevistes professionals.

“La clau de la cerca d’ocupació eficient és l’autoconeixement i aquest és el major capital que posar a brillar en processos de selecció; a més, guia les decisions de carrera. Després de la formació, els alumnes es coneixen millor, li han posat nom a les seues capacitats, aptituds i actituds, i ara saben com utilitzar aquest coneixement en l’àmbit laboral i personal”, assenyalen des de l’Institut Ben Pensante.

Durant el curs, els participants en el programa “han aprés a comunicar els seus talents i dons; i saber com arribar als processos de selecció els ha aportat autoconfiança per a centrar-se en el lloc cercat en comptes de centrar-se en les seues limitacions físiques”, continuen.

El programa de formació, que també s’està impartint ara a la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, “ha sigut un èxit a València, donats el compliment d’objectius, les expectatives dels participants i els plans d’acció a mitjà i llarg termini desenvolupats en els processos de coaching individual”, conclouen.

El curs s’ha desenvolupat del 18 de setembre al 18 d’octubre a la Universitat de València, en cinc sessions grupals i dues individuals impartides pels facilitadors de l’Institut Ben Pensante Daniel Álvarez i Mar Ruiz. Els 13 estudiants que l’han realitzat han obtingut les respostes per a començar a dissenyar la seua trajectòria professional de manera eficient i estructurada.