La Universitat acull un programa per a la cerca eficient d’ocupació per a estudiants amb discapacitat

La Universitat de València ha acollit el Programa de Formació i Coaching per a la Cerca Eficient d’Ocupació destinada a estudiants universitaris amb diversitat funcional. Es tracta d’una iniciativa finançada per Fundación ONCE a través del Fons Social Europeu, que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Ben Pensante i la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, inscrita en la Fundació General de la Universitat de València.

30 de october de 2017

L'alumnat del curs de coaching a la Universitat.
L'alumnat del curs de coaching a la Universitat.

L’objectiu d’aquest curs de formació ha sigut millorar l’ocupabilitat dels estudiants mitjançant un procés de formació i entrenament grupal utilitzant tècniques de programació neurolingüística, intel·ligència emocional i sessions de coaching personals amb cada participant. Amb açò s’ha aconseguit ampliar el seu autoconeixement, competències laborals, el seu potencial i les seues tècniques de comunicació en diversos mitjans com a part del procés de cerca activa d’ocupació, així com millorar fortaleses en entrevistes professionals.

“La clau de la cerca d’ocupació eficient és l’autoconeixement i aquest és el major capital que posar a brillar en processos de selecció; a més, guia les decisions de carrera. Després de la formació, els alumnes es coneixen millor, li han posat nom a les seues capacitats, aptituds i actituds, i ara saben com utilitzar aquest coneixement en l’àmbit laboral i personal”, assenyalen des de l’Institut Ben Pensante.

Durant el curs, els participants en el programa “han aprés a comunicar els seus talents i dons; i saber com arribar als processos de selecció els ha aportat autoconfiança per a centrar-se en el lloc cercat en comptes de centrar-se en les seues limitacions físiques”, continuen.

El programa de formació, que també s’està impartint ara a la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, “ha sigut un èxit a València, donats el compliment d’objectius, les expectatives dels participants i els plans d’acció a mitjà i llarg termini desenvolupats en els processos de coaching individual”, conclouen.

El curs s’ha desenvolupat del 18 de setembre al 18 d’octubre a la Universitat de València, en cinc sessions grupals i dues individuals impartides pels facilitadors de l’Institut Ben Pensante Daniel Álvarez i Mar Ruiz. Els 13 estudiants que l’han realitzat han obtingut les respostes per a començar a dissenyar la seua trajectòria professional de manera eficient i estructurada.

Other News