La Universitat condemna l’agressió LGTBIfòbica al Rectorat i convida la comunitat universitària a participar en la celebració de l’Orgull

  • Press Office
  • June 19th, 2019
 
Bandera de l'Orgull LGTB en la façana del Rectorat
Bandera de l'Orgull LGTB en la façana del Rectorat

La bandera multicolor, penjada a l’edifici del Rectorat de la Universitat de València per tercer any consecutiu amb motiu del Dia internacional de l’Orgull, ha hagut de ser retirada a les poques hores de la seua col·locació en haver sigut tallada intencionadament.

La vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat ha qualificat l’atac de covard, i fa una crida a disfrutar dels actes previstos hui al Rectorat, amb les banderes de l’arc de sant Martí com a celebració i reivindicació de la diversitat i símbol de rebuig contra aquesta agressió: “Més que mai sentim l’orgull de ser una universitat diversa”.

La Universitat convida a celebrar la diversitat als campus amb l’obra ‘Lo inevitable’, de la companyia valenciana Dunatacà. La peça (15’) aborda la qüestió de la identitat, de com es construeix i ens construeix el gènere i es representarà a les 11 hores els dies 19 de juny a la plaça Darwin de Rectorat, i el dia 20 de juny davant de la cafeteria del Campus de Burjassot. Més informació ací.

Enguany es compleixen cinquanta anys dels disturbis de Stonewall (Nova York, 1969) que marcaren l'inici de la lluita pels drets de les persones LGTB. La Universitat de València se suma a aquesta celebració hissant la bandera de l’arc de sant Martí als seus edificis.

El 28 de juny se celebra el Dia internacional de l’Orgull, i amb motiu d’aquesta commemoració, la Universitat de València, a través de la iniciativa diversitats que impulsa el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, se suma als actes de celebració de l’Ajuntament de València i associacions, com ara Lambda, amb una programació diversa. Ací es poden consultar els principals esdeveniments que s'organitzen en tota la ciutat com a celebració i reivindicació de la diversitat.

La Universitat de València hi participa des de l’any 2017 hissant la bandera LGTB als edificis del Rectorat, al Centre Cultural La Nau, a l’edifici històric del campus d’Ontinyent i a les biblioteques de Ciències Socials Gregori Maians, del campus dels Tarongers, i Ciències Eduard Boscà, de Burjassot.

Enguany, a més, en el marc de l’Orgull i amb motiu de la iniciativa d’aprovació del protocol d’atenció a la identitat i a l’expressió de gènere de la Universitat de València, es representarà als campus una versió curta (15’) de l’obra Lo inevitable, de la companyia valenciana Dunatacà. La peça aborda la qüestió de la identitat, de com es construeix i ens construeix el gènere i es representarà a les 11 hores els dies 19 de juny a la plaça Darwin de Rectorat, i el dia 20 de juny davant de la cafeteria del Campus de Burjassot. 

Per últim, dins la programació de la 36ª edició de la Universitat d’Estiu de Gandia ‘Drets arreu del Món’, s’ha incorporat el taller ‘Sexualitats diverses: realitats sobre les persones LGTBI amb discapacitat intel·lectual’, de 5 hores de duració, que impartiran professionals de Plena Inclusión CV el dia 16 de juliol, de 9:30 a 14:30 hores. Aquesta formació pretén mostrar la diversitat i singularitat de la sexualitat humana des d’una perspectiva de gènere i interseccional. A través d´una metodologia teoricopràctica s’analitzaran els mites i les realitats de les identitats no normatives, com és el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual LGTBI que s´enfronten a “dobles armaris” i es donarà a conéixer els suports accessibles que es poden oferir per a reconéixer el seu dret a gaudir d´una vida afectivosexual plena, saludable i diversa. 

La matricula estarà oberta fins al mateix dia de la inauguració (15/07/2019). 

Més informació i inscripció ací.

 

More information:

Images: