La Universitat convoca 25 beques per a l’ocupabilitat d’estudiantat i persones titulades amb discapacitat

  • UV General Foundation
  • February 7th, 2022
 
Persona cega treballant.
Persona cega treballant.

La Universitat de València ha convocat 25 ajudes formatives, en el marc de la tercera edició del programa Capacitas per a la millora de l’ocupabilitat de l’estudiantat i les persones titulades universitàries amb discapacitat. El termini d’inscripció en el programa romandrà obert fins al 24 de febrer (inclusivament) i es pot realitzar a través de la Seu Electrònica de la UV.

En col·laboració amb Banco Santander, el Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través d’UVocupació, posa en marxa per tercer any consecutiu una iniciativa d’èxit que s’inclou en la gestió del servei d’orientació laboral i professional exclusiu per a persones amb discapacitat d’UVocupació, el qual va aconseguir l’any passat la inserció laboral de 43 universitaris i universitàries.

“Capacitas conjumina dues grans apostes educatives de la Universitat de València, les quals sosté encara més fermament davant la situació creada per la pandèmia de la covid-19: la inserció professional de les persones amb discapacitat, sent la UV la universitat presencial amb més alumnat amb discapacitat matriculat a Espanya (més d’un miler) i l’única institució pública valenciana que disposa d’un servei exclusiu d’ocupació dedicat al seu estudiantat, titulades i titulats universitaris que compten amb un certificat de discapacitat”, expliquen des d’UVocupació.

Capacitas 2022 reprén l’objectiu principal del programa, que passa per la millora de l’ocupabilitat d’universitaris i universitàries mitjançant l’adquisició de competències, eines i recursos que els servisquen de suport per a aconseguir, autònomament, una ocupació de qualitat, concorde a la seua formació acadèmica i experiència laboral; a més d’impulsar la inserció professional a través d’itineraris d’assessorament laboral, accions formatives i speed networking amb entitats.

Les persones participants en el programa rebran sessions de coaching individual; assistiran a un taller grupal sobre habilitats personals per a l’ocupabilitat i a una formació sobre xarxes socials, eixides professionals i comunicació efectiva, i competències digitals bàsiques per a incrementar la productivitat; i tindran l’oportunitat de formar part d’un speed networking amb empreses i entitats davant les quals podran presentar la seua candidatura en entrevistes curtes i donar visibilitat al seu talent.

El programa s’oferirà en modalitat online, si bé es podrà celebrar alguna activitat de manera presencial.

Capacitas està adreçat a l’estudiantat i persones titulades universitàries amb certificat de discapacitat major o igual al 33%. El període d’inscripció estarà obert fins al dia 24 de febrer inclòs. Tota la informació sobre les bases i el procediment per a inscriure’s està disponible en el lloc web específic del programa.

La publicació provisional de persones admeses i excloses serà el pròxim 4 de març, i la llista definitiva de persones admeses es publicarà el dia 28 del mateix mes.