La Universitat d'Estacional de Xàtiva debat sobre desenvolupament i realitat virtual en la seua tercera edició

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • November 24th, 2020
 
Imagen de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha inaugurat hui la Universitat Estacional de Xàtiva, centrada en ‘Els objectius del desenvolupament sostenible i l'aplicació de la realitat virtual en destins culturals’. Aquesta tercera edició, que s'ha celebrat íntegrament online, compta amb la participació de tres especialistes en turisme, noves tecnologies i bon govern de la UV.

La Universitat Estacional de Xàtiva s'ha celebrat hui, sota el títol ‘Els objectius del desenvolupament sostenible i l'aplicació de la realitat virtual en destins culturals’. En l'acte inaugural han intervingut la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre; l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el coordinador de la Universitat Estacional de Xàtiva, Gregorio García; i el director de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Francisco Alós.

La rectora ha destacat “l'enorme treball d'adaptació que estem havent de fer totes les institucions davant la pandèmia, i especialment les universitats”. A més, ha volgut “posar en valor el paper de la universitat com a agent de transformació social i de contribució al compliment dels ODS per un millor i més just futur del nostre entorn i del món”.

L'alcalde de Xàtiva ha mostrat el seu pesar per haver hagut de celebrar enguany, de manera excepcional, la Universitat Estacional solament online, a causa de la situació sanitària que estem vivint. Però malgrat això, “hem pogut celebrar aquesta tercera edició, que consolida la iniciativa com un fòrum acadèmic lligat a la formació, el coneixement i el desenvolupament local”.

Per la seua banda, Francisco Alós, de Caixa Popular, ha assenyalat que per a Caixa Popular és un orgull participar en aquesta mena de projectes que evidencien el compromís d'institucions com la Universitat de València amb la societat valenciana, “un compromís que comparteix Caixa Popular, la participació de la qual en aquest projecte obeeix a la nostra voluntat d’aconseguir una societat més justa i sostenible”.

Després de l'acte inaugural, s'han programat tres conferències. La primera d'elles, patrocinada per l'Agència Valenciana Antifrau i impartida pel professor Ricard Martínez (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració), s'emmarca en el projecte Activitats per al bon govern i la ciutadania en el territori valencià. Aquesta ponència ha sigut presentada per Silvia Vèrnia, directora de Prevenció, Formació i Documentació de l'Agència Antifrau.

Rosa Yagüe Perales, del Departament d'Economia Aplicada de la UV, ha parlat sobre Els objectius del desenvolupament sostenible i la seua implicació en el turisme cultural, i Marcos Fernández Marín, de l'Institut Universitari de Robòtica i TIC (IRTIC), de la UV, ha pronunciat una conferència sobre l'Aplicació de noves tecnologies de realitat virtual al turisme cultural. A continuació, tots els ponents han participat en una taula redona en la qual s'ha debatut sobre els temes tractats.

El programa d'Universitats Estacionals és una acció acadèmica impulsada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i organitzada amb els ajuntaments, amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular. Es tracta d'una iniciativa que evidencia el compromís de la UV amb el territori i la societat valenciana; un programa formatiu que en aquest 2020, malgrat les restriccions i dificultats generades per la COVID-19, ha aconseguit estar present en totes les comarques, tant de l'interior com del litoral, i ha mantingut el repte inicial de celebrar 20 Universitats Estacionals.

Images: