La Universitat de València acull una Escola d’Hivern internacional sobre Cultura i Populisme

  • Press Office
  • February 19th, 2018
 
Cartell de les jornades.
Cartell de les jornades.

Reflexionar sobre els discursos populistes i la manera en què els transmeten les entitats polítiques a la ciutadania. Aquest és l’objectiu de l’Escola d’Hivern de la Universitat de Groningen (Holanda) que es realitza entre el 19 i el 23 de febrer al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València.

Es tracta d’una trobada internacional que comptarà amb experts en populisme de diferents àrees de coneixement i que cerca el debat acadèmic per a identificar les estratègies comunicatives presents en els últims anys en l'agenda pública.

L’auge dels populismes en l’última dècada a Europa, Estats Units i Llatinoamèrica ha generat un enorme interès intel·lectual, donada la varietat d’estratègies retòriques i de mesures polítiques que abasta. L’Escola d’Hivern de la Universitat de Groningen a València s’encarregarà d’abordar el fenomen des d’una perspectiva multidisciplinària, amb experts en Humanitats i Ciències Socials procedents d’universitats Estats Units, Holanda, França, Xile i Espanya, que intercanviaran idees amb estudiants espanyols, alemanys xinesos, grecs, italians, holandesos i suecs.

L’Escola d’Hivern de la Universitat de Groningen a València està dirigida pels professors Pablo Valdivia (Universitat de Groningen) i Manuel de la Fuente (Universitat de València) i està finançada pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

+ info:

https://www.rug.nl/education/summer-winter-schools/winter_schools/winter_schools_2017-2018/imagining_southern_europe/

File in: Estudis