La Universitat de València analitza la implementació dels ODS mitjançant la pràctica educativa

  • UV General Foundation
  • November 6th, 2017
 
Imatge del programa de les jornades.
Imatge del programa de les jornades.

La Universitat de València debatrà en unes jornades, els dies 9 i 10 de novembre, sobre la implementació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides mitjançant la pràctica educativa. Ho farà en un fòrum organitzat per la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament i la Unitat Docent de Filosofia Moral, Política i Social del Departament de Filosofia, amb la col·laboració de la Fundació General de la Universitat de València i la UIMP.

Segons explica la coordinadora de les jornades ‘Educació i l’Agenda 2030: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible’, la investigadora Lydia de Tienda, es tracta d’una trobada entre expertes i experts en pedagogia, cooperació al desenvolupament, dret i filosofia moral. “És un fòrum plural per a discutir i debatre les qüestions relacionades amb els ODS i l’Agenda 2030 dins de l’àmbit educatiu, és a dir, com implementar els ODS mitjançant la pràctica educativa: metodologies pedagògiques, recursos, dilemes ètics, etcètera”, afegeix.

Les jornades arrancaran dijous, 9 de novembre, a les 9:45 hores, a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació en un acte presidit pel vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, Ramón López, a qui acompanyaran el degà de la Facultat, Jesús Alcolea; el director del Departament de Filosofia, Carlos Moya; el coordinador de la Unitat de Filosofia Moral, Juan Carlos Siurana; el coordinador de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament, Ximo Revert; i la professora Adela Cortina, catedràtica d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València.

A continuació, se celebrarà la ponència inaugural amb el títol ‘ODS4. Comprendre, reflexionar i actuar des de la Universitat’, a càrrec de la professora María Jesús Martínez Usarralde.

Destaca en aquesta jornada la taula redona ‘Educar en els ODS. Experiències pedagògiques en secundària’ (16 hores, Saló de Graus), que moderarà la professora Elena Cantarino i que comptarà amb la intervenció de professores i professors de secundària els quals aportaran les seues experiències docents en l’aplicació dels ODS en els estudis secundaris, a més de recollir les perspectives sobre l’Agenda 2030 des de les universitats.

També participa i col·labora en l’encontre l’experta Marta Pedrajas Herrero, especialista en Programes de Desenvolupament de les Nacions Unides (PNUD), amb la videoconferència des de Nova York ‘L’Agenda 2030: no deixar ningú enrere’ (18 hores). Pedrajas Herrero va representar Espanya en la negociació de l’Agenda 2030.

La segona jornada, divendres dia 10, es desenvoluparà a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) amb dues taules redones sobre els reptes de l’educació en l’Agenda 2030 i com educar en els ODS en la pràctica. La cloenda (13:30 hores) anirà a càrrec del director del Departament de Filosofia del Dret de la Universitat de València, Vicente Bellver.

More information: