La Universitat de València assumeix la presidència de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques Valencianes

  • Office of the Principal
  • January 26th, 2021
 
Reunió telemàtica

Aquest migdia s'ha produït la transferència de la presidència de torn de la conferència que reuneix a les diferents universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Durant 2021 la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, assumirà la presidència de torn de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana.

Aquest migdia ha tingut lloc la reunió dels diferents rectors i rectores del Sistema Universitari Públic Valencià per a celebrar el traspàs de la presidència de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques.

Aquesta presidència, d'un any de durada, té un caràcter rotatori entre les diferents universitats que integren el sistema públic, de manera que la Universitat de València (UV) pren el relleu de la Universidad Miguel Hernández (UMH) d'Elx.

‘És un treball de coordinació i cerca de consensos’. Així ha definit la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, la tasca de presidència d'aquesta Conferència, que ha exercit durant l'any 2019 el rector de la Universidad Miguel Hernández, Juan José Ruiz Martínez.

En la reunió celebrada telemàticament, els diferents rectors i rectores han agraït el treball del rector de la UMH en una presidència que ha estat caracteritzada per la pandèmia per COVID-19.

Així, en el seu comiat com a president, el rector Juan José Ruiz ha destacat que enguany la CRUPV ha treballat, principalment, a cercar sistemes per a adaptar les universitats públiques valencianes de forma coordinada a les mesures de seguretat i restriccions, derivades de la pandèmia de la COVID19. A més, s'han consensuat fórmules per a garantir el desenvolupament de la vida acadèmica i científica, amb la seguretat de tot el personal de les universitats i l’estudiantat.

En un altre ordre de coses, el president sortint ha destacat que, durant aquest període, s'han creat tres càtedres que ocupen a les cinc universitats públiques (la Càtedra de Nova Transició Verda, la Xarxa de Càtedres de Transformació del Model Econòmic i la Càtedra de Bretxa Digital i bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Així mateix, ha destacat que en l'últim any la CRUPV ha treballat per a arribar a acords sobre finançament i el conveni col·lectiu per a la percepció de la carrera administrativa.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha apuntat les claus de futur de les universitats per a aquest proper any: fer front a la pandèmia per COVID-19 i el repte d'un pla pluriennal de finançament del Sistema Universitari Públic Valencià (SIUVP).

En aqueix sentit s'ha coincidit en la importància de fer front als diferents reptes des de la coordinació entre les universitats públiques valencianes, que conformen un dels sistemes universitaris més destacats a nivell estatal.