La Universitat de València i la Generalitat Valenciana signen un conveni per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics

 

La Càtedra de Drets Lingüístics realitzarà activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com promoure el multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.

La Universitat de València i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport han signat el conveni per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics, que es va aprovar en el Ple del Consell del 31 de maig de 2019, per a la realització d’activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com promoure el multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.

A la signatura han participat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüsime, Rubén Trenzano; la vicerectora d’Innovació i Transferència, M. Dolores Real; la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; la directora del Servei de Drets Lingüístics, Catia Uchan; el codirector de la Càtedra de Drets Lingüístics, Rafael Castelló; i la codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa.

El conseller Marzà ha destacat que “amb aquesta col·laboració construïm un camí comú per a garantir els drets lingüístics de les valencianes i dels valencians. És un reconeixement que fem des de la Generalitat a la Universitat de València, perquè compta amb professionals de primer ordre en aquest àmbit”, i ha afegit: “Amb la Càtedra es farà una gran tasca de recerca i divulgació per a garantir llibertats i trencar amb prejudicis lingüístics”.  

Per la seua part, la rectora ha destacat que “la Universitat de València és tot un referent pel que fa a la política lingüística i la docència en valencià, i aquesta Càtedra, que treballarà específicament els drets lingüístics, serà un avanç més per a continuar en aquesta política de multilingüisme i en la defensa de la nostra llengua”. 

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà un total de 80.000 euros a la Universitat de València a fi de col·laborar econòmicament en les despeses ocasionades pel funcionament de la càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni.

Entre les activitats que es preveuen en el conveni, es troba l’impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques predoctorals i postdoctorals, treballs d’investigació i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil.

De la mateixa manera, s’inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació o la consolidació de la càtedra com a centre d’intercanvi, debat i reflexió amb l’organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

Per la seua banda, la Universitat de València es compromet a desenvolupar el programa d’activitats acordat i justificar les despeses corresponents. A més, la Universitat es compromet a complir les obligacions previstes en la Llei general de subvencions i en la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy