La Universitat de València organitza a Alfafar una jornada formativa sobre cooperatives

  • October 4th, 2016
 
Imatge de la jornada

Especialistes en economia i ocupació de la Universitat de València impartiran conferències dijous que ve 6 d'octubre a Alfafar. Els assistents podran ampliar els seus coneixements sobre l'empresa social, doncs els ponents analitzaran els beneficis de posar en marxa una cooperativa, explicaran com es constitueixen, com tributen, com funcionen, etc. Aquesta jornada s'emmarca en el conveni subscrit entre la Universitat de València i Caixa Popular.

El Centre Ventura Alabau d'Alfafar albergarà, dijous que ve 6 d'octubre, una jornada formativa titulada ‘Sensibilització en economia social i cooperativisme’. Aquesta activitat ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alfafar, i finançada per Caixa Popular.

Inauguraran la jornada l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara; el vicerector Jorge Hermosilla; i la directora de l'oficina de Sedaví de Caixa Popular, Amparo Traver. Intervindran com a ponents els professors de l'Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Empreniment (IUDESCOOP): Salvador Montesinos Oltra (Departament de Dret Financer i Història del Dret. UV), Mª José Vañó Vañó (Dret Mercantil. UV) i Pilar Alguacil Marí (Dret Financer i Història del Dret. UV).

La coordinadora d'aquest programa, Pilar Alguacil, ha explicat que l'objectiu d'aquest simposi és posar en coneixement dels veïns d'Alfafar els avantatges de les cooperatives enfront de les empreses jeràrquiques doncs, segons la seua opinió, “els emprenedors han d'apostar pel cooperativisme, ja que es tracta de companyies democràtiques, igualitàries, que compten amb moltes facilitats de finançament per programes governamentals, estan exemptes de despeses de registre, imposat sobre la renda, etc.”. Sobre el públic al que es dirigeixen les jornades la professora Alguacil ha assenyalat que aquestes conferències “interessen especialment a emprenedors i responsables de polítiques locals d'ocupació, però en general estan obertes a tothom que vulga conèixer més profundament el funcionament de les cooperatives”. 

Aquesta activitat formativa és el resultat del conveni marc de col·laboració signat entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb l'objectiu d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

Aquest conveni ha donat lloc a una sèrie d'activitats formatives, jornades relacionades amb l'economia social, que  es duran a terme en Alfafar (6 d'octubre), Carlet (26 d'octubre) i Puçol (27 d'octubre). Els interessats poden inscriure's en la web http://projeccio.uv.es